- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Олімпік” — “Ворскла” – 1:1

Полтавська “Ворскла” у Києві зіграла пропущений матч 10-го туру* з донецьким “Олімпіком”, який успішно дебютував у Прем’єр-лізі й перед звітним поєдинком у турнірній таблиці знаходився вище наших земляків. Після дискваліфікації до складу “біло-зелених” повернулися Янузі та Дедечко.
Полтавці відкрили рахунок уже на п’ятій хвилині. Номінальні господарі необачно віддали м’яч назад своєму голкіперу, а той, не маючи на це права, взяв його до рук. Арбітр призначив вільний удар з відстані трьох метрів до цілі. Підопічні Сачка розіграли стандарт, сильно пробив Дедечко. Після подвійного рикошету “шкіряний” перетнув лінію воріт – 0:1. Донеччани одразу великими силами пішли відігруватися. Вони частіше володіли м’ячем, проте особливих загроз Богушу не створили. На 33-й хвилині подвоювати рахунок мав Ковпак, але з вигідної позиції влучив у воротаря “Олімпіка”. Найреальніший шанс встановити рівновагу в донецьких футболістів був наприкінці тайму. Іса пройшов ледь не весь захист “ворсклян”, а в останній момент не влучив у ворота.
На початку другої 45-хвилинки Янузі й Чеснаков були близькі до того, щоб відзначитися, – не пощастило. “Ворскла” значно додала в активності, багато пресингувала, однак зміцнити свою перевагу не змогла. А на 62-й хвилині команду підвів Янузі. Ахмед отримав другий “гірчичник”, залишив поле, а полтавці опинилися у меншості. Після цього малюнок гри різко змінився. Тепер уже підопічні Санжара заволоділи ініціативою. На 78-й хвилині після атаки “Олімпіка” правим флангом Чеснаков зрізав м’яч у власні ворота, однак “смугастий” влучив у поперечину. Зрівняли ж рахунок господарі після штрафного удару по центру воріт із 20-ти метрів. Семенина перекинув “стінку” і влучив у нижній кут воріт – 1:1. Йшла 86-та хвилина. Донеччани одразу могли вийти вперед. Гостей виручив Богуш. Наші суперники прагнули вирвати перемогу, але полтавці таки втримали нічию в останньому матчі нинішнього року.
Після зустрічі тренер полтавців Василь Сачко зазначив, що протистояння вийшло рівним і бойовим. “Ворскла” їхала на поєдинок за перемогою, але, на жаль, не вдалося забити більше одного м’яча. Результат гри наставник полтавців визнав закономірним.
У звітному матчі за “Ворсклу” грали: Богуш, Скляр, Є.Ткачук, Даллку, Сапай, Чеснаков, Дедечко, Громов, Ковпак, Турсунов (Бараннік, 90), Янузі.
Наступний матч “Ворскла” проведе вже у 2015 році.
Результати інших зустрічей 10-го туру: “Динамо” – “Металург” Д – 3:0, “Шахтар” – “Говерла” – 4:1, “Зоря” – “Дніпро” – 2:1, “Іллічівець” – “Металург” З – 1:2, “Чорноморець” – “Карпати” – 0:0.

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]