- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Він директор! Усього зорянського “Сорочинського ярмарку”

Сьогодні директор “Сорочинського ярмарку”, багаторічний зорянин Анатолій Щербак – іменинник! Дата вельми поважна – 65 літ!
Постійні передплатники “Зорі Полтавщини” знають його ще з вісімдесятих років минулого століття. Щоправда, тоді Анатолій Щербак обіймав посаду власного кореспондента газети у Кременчуцькому регіоні. Згодом тривалий час працював першим заступником головного редактора, а кілька років тому, здобувши статус ветерана журналістики, зайнявся улюбленою справою – сміхотворенням. Нині він – директор “Сорочинського ярмарку”. На відміну від гоголівського, що у Великих Сорочинцях вирує один раз на рік, сатирично-гумористичний ярмарок у “Зорі Полтавщини” “торгує” веселим крамом щовівторка. Без зайвої скромності потішимося, що лише кілька газет в Україні влаштовують для своїх читачів (та й то не щотижня) подібні свята сміху. Інші ж видання обмежуються анекдотами не кращого ґатунку або грубо тесаними мініатюрами.
Щодо зорянського “Сорочинського ярмарку”, ідейними фундаторами якого були наші славні земляки Остап Вишня та Олександр Ковінька, то він завжди має професійний рівень. По-перше, жанрове розмаїття: гуморески, фейлетони, байки в прозі та віршах, сатиричні мініатюри та епіграми, народні усмішки, літературні пародії, словники-жартівники, карикатури, смішні ілюстрації… По-друге, широка автура – від визнаних майстрів сміху до талановитих аматорів із числа шанувальників газети. По-третє, географія не обмежена кордонами. Тож не випадково збірники сатирично-гумористичного додатка, які з легкої руки Анатолія Щербака та головного редактора газети Григорія Гриня щороку випускає “Зоря Полтавщини”, відразу стають своєрідним сувенірним виданням.
Утім, щоб серйозно займатися сміхотворенням, лише почуття гумору замало. Як любив повторювати один оригінальний гострослов, і коневі зрозуміло, що знати – не означає вміти. Тобто треба самому бути сміхотворцем, ба більше – треба ним народитися. У цьому сенсі Анатолій Щербак народився в сорочці, а може, й у кожусі. Він не тільки досвідчений, висококваліфікований журналіст із майже півстолітнім стажем, а ще й талановитий майстер карикатури та шаржів, за які неодноразово був відзначений лауреатськими званнями. Серед них – і відзнаки таких престижних гумористичних видань, як журнали “Перець” та “Крокодил”. Однак до них, як і до будь-якої похвали на свою адресу, Анатолій Миколайович зазвичай ставиться іронічно. Тому замість традиційних ювілейних дифірамбів побажаємо імениннику усього світлого, доброго й чистого.
Ви завжди наш, славетний ювіляре!
Ми зичимо Вам довгих і щасливих літ.
Нехай здоров’я з радістю у парі
Крокують поруч з Вами, наче оберіг.
Хай доля стелить барвінково
Рушник, гаптований добром,
І мрії збудуться стовідсотково,
І друзі завжди будуть за столом.

Зоряни.

Print Friendly, PDF & Email [1]