- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Ставка – на крюківський дизель

У  прес-службі Міністерства інфраструктури України повідомили, що Укрзалізниця розглядає можливість придбання пасажирського дизель-поїзда нової серії – для пасажирських перевезень у приміському та міжрегіональному сполученні. Виробництво таких поїздів розпочав вітчизняний виробник – Крюківський вагонобудівний завод. Про це йшлося під час зустрічі з питань оновлення залізничного рухомого складу за участю заступника міністра інфраструктури України Володимира Корнієнка, представників Укрзалізниці та Крюківського вагонобудівного заводу.
Як поінформував заступник генерального директора Укрзалізниці Олександр Зародов, дизель-поїзд успішно пройшов випробування на гірських ділянках Карпат та має позитивний висновок міжвідомчої комісії з приймання. Отже, Укрзалізниця готова до розгляду питання придбання такого поїзда. “З технічної точки зору, поїзд відповідає європейським стандартам, за умовами комфорту – сучасним вимогам, має герметичні міжвагонні переходи, систему клімат-контролю, зручні крісла для пасажирів, один із вагонів обладнано для перевезення маломобільних пасажирів”, – зазначив Олександр Зародов.
Очільник Крюківського вагонобудівного заводу Володимир Приходько відзначив, що цей дизель-поїзд може курсувати на приміських і на міжрегіональних маршрутах. Його максимальна експлуатаційна швидкість сягає 140 кілометрів за годину. Поїзд складається з трьох вагонів, має 280 сидячих місць, усього ж може перевозити 667 пасажирів.
У подальших планах Крюківського вагонобудівного заводу – за таким же принципом виготовити модель нового електропоїзда для приміського та регіонального сполучення.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]