- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Бюджетні, майнові, оборонні проблеми

Під головуванням Валерія Пархоменка відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету та управління майном. У роботі комісії взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, силових структур, представники громадськості.
Депутати розглянули та взяли до відома виконання регіональної Програми «Територіальна оборона» на 2014 рік. За інформацією начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Віктора Стеблянка, виділені для реалізації заходів Програми кошти перераховані їхнім розпорядникам: військовим частинам, управлінню Державної служби з надзвичайних ситуацій, УМВС України, УСБУ в області, іншим структурам. Управління з питань НС ОДА веде облік платіжних документів, відповідна інформація щодо виконання Програми оприлюднена на сайті управління. В обговоренні депутати Володимир Оніщенко, Олександр Удовіченко, Юрій Цомартов, Олександр Масенко, Володимир Онищенко, Анатолій Шкарбан висловили критичні зауваження щодо повільного виконання завдань Програми, наголосили на необхідності визначити відповідальних осіб. Представник громадськості Олег Підгорний порушив проблему функціонування системи оповіщення, цивільного захисту населення. Виконання Програми «Територіальна оборона» рекомендовано внести на розгляд сесії обласної ради, запропоновано створити робочу групу для вирішення питань, пов’язаних із підтримкою військових, забезпеченням територіальної оборони Полтавщини.
У контексті питання про проведення капітального ремонту покрівлі Великосорочинської ЗОШ І–ІІІ ступенів Миргородського району комісія рекомендувала розглянути на сесії обласної ради використання коштів, виділених обласною радою на ремонт покрівель шкіл.
Депутати підтримали розподіл субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, клопотання перед Полтавською міською радою про передачу майна територіальної громади міста Полтави у спільну власність територіальних громад області.
Заслухали звіт директора департаменту фінансів ОДА Павла Кропивки про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2014 року. За січень–вересень обласний бюджет за доходами виконано в сумі 635,7 мільйона гривень. Планові показники виконані на 97,6 відсотка. Недовиконання становить 13,4 мільйона гривень. Цю інформацію комісія взяла до відома.
На засіданні постійної комісії було розглянуто ряд інших питань.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email [1]