- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Збережемо воїнів від ворожих куль і снарядів

У  середині вересня небайдужі жінки і дівчата Полтави з благословіння архієпископа Полтавського і Кременчуцького УПЦ КП Федора вийшли до парку біля Свято-Успенського собору в обласному центрі, щоб розпочати плести маскувальні сітки для армії. Збиралися у вихідні дні. Хтось приносив до собору тканину для плетіння, хтось вплітав різнокольорові стрічки у сітки. У результаті за два місяці волонтерської роботи загальна площа виготовлених сіток для маскування вимірюється більш як тисячою квадратних метрів, повідомили в Полтавському батальйоні небайдужих.
Тепер же, окрім сіток, полтавські волонтери започаткували виготовлення теплих устілок для взуття, які вже випробувані та схвально оцінені нашими захисниками, а також узялися за пошиття маскувальних халатів та інших необхідних речей для бійців.
Крім цього, маскувальні сітки виготовлятимуть і карлівські школярі на уроках праці. Під час наради у голови Карлівської районної ради Петра Світлика представник громадського формування “Карлівська самооборона” Валерій Намолов запропонував педагогічним та учнівським колективам приєднатися до акції “Сховай солдата від ворога”. На уроках трудового навчання чи у вільний від навчання час діти можуть на основі рибальських сіток плести маскувальні сітки, нав’язуючи клаптики білої, жовтої, коричневої чи чорної тканини, щоб забезпечити військових такими потрібними зараз засобами маскування.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]