- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Згубна звичка підвела

Дещо несподіваний кримінальний випадок зафіксували правоохоронці Глобинського району. 29-річний мешканець села Канівщина ще вдосвіта забрався в місцевий продуктовий магазин, щоб пограбувати його. Всередину проник, розбивши вікно. При собі мав два мішки, рюкзак та сумку. З прилавків крадій збирав усе без розбору. Набивши під зав’язку заздалегідь підготовлену “тару” для продуктів, чоловік або ж вирішив на місці відзначити “успішну операцію”, або ж з інших причин, але не втримався від спокуси і прямо на місці хильнув оковитої.
З усім награбованим злодій виліз через те ж вікно, що й заліз. Може б, зловмиснику й удалося б замести сліди, якби через алкогольне сп’яніння він не заснув уже через кількасот метрів від магазину. Незабаром на роботу прийшли продавчині й побачили наслідки нічного “візиту” непроханого гостя, а згодом – і його самого неподалік. Жінки викликали черговий наряд міліціонерів. Правоохоронцям спершу довелося розбудити крадія, а вже потім затримати.
Речові докази вилучили на місці. Суму збитку, завдану крамниці, оцінюють у десять тисяч гривень, повідомили у ВЗГ УМВС України в Полтавській області.
За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення, що завдала значної шкоди потерпілому). Подібні злочини караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Ілона Богач
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]