- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавець – чемпіон світу з кікбоксингу

В  італійському місті Ріміні завершилася світова першість із кікбоксингу за версією WKA. Поборотися за турнірне “золото” приїхали спортсмени з 68 держав. Полтавець Ашот Хачатурян гідно представив Україну й область зокрема, ставши найкращим у змаганнях серед чоловіків у ваговій категорії до 54 кілограмів у лайт-контакті, а також завоював друге місце у ваговій категорії до 57 кілограмів у лоу-контакті. З цієї нагоди в ОКІА “Новини Полтавщини” відбулася тематична прес-конференція. Під час зустрічі президент Всеукраїнської кікбоксерської асоціації WKA Артур Марабян підкреслив:
– До змагань Ашот підготувався добре і морально, і фізично. Суперники були в нього складні, але він продемонстрував стійкість і силу духу. Цього року, щоб завоювати друге “золото”, можливо, хлопцеві дещо не вистачило досвіду, проте до чемпіонату в 2015-му підготуємося ще, щоб закріпити перемогу.
Артур Марабян також зазначив, що асоціація допомагатиме Ашоту і морально, і матеріально. Він подякував вірменській общині Полтави й громадській організації “Урарту” за сприяння у поїздці талановитого спортсмена на змагання. Президент Всеукраїнської кікбоксерської асоціації WKA акцентував на тому, що наступного року Ашот Хачатурян стане членом національної збірної України з кікбоксингу.
– Спортом займаюся впродовж 16 років, із них 7 – кікбоксингом. Чемпіонат світу в Ріміні – четвертий за ліком для мене. Ці змагання були особливими, адже приїхало багато учасників і вболівальників. Попередні турніри відвідували менше глядачів і не відчувалося такої підтримки, як в італійському місті, – розповів Ашот Хачатурян.
Переможець – спортсмен амбітний. Він запевняє, що готуватиметься до наступного чемпіонату ще краще, аби привезти на Полтавщину три “золота”.
– Ми гордимося чемпіоном, – зазначив голова громадської організації “Урарту” Геннадій Агаджанян. – Хочемо подякувати батькам Ашота й Артурові Марабяну за те, що він помітив нашого спортсмена та доклав зусиль для його розвитку.
– Близько 300 дітей вірменської діаспори займаються спортом у Полтаві, – підкреслив заслужений тренер України Лернік Матосян. – Пропагуємо здоровий спосіб життя серед молоді й маємо результат, готуючи для Полтави та України таких спортсменів, як Ашот Хачатурян.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]