- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Фальсифікат на мільйон гривень

Співробітники оперативного відділу головного управління Державної фіскальної служби Полтавщини спільно з прокуратурою області викрили злочинну групу, яка виготовляла алкогольний фальсифікат. Як повідомив виконуючий обов’язки заступника начальника слідчого управління фінансових розслідувань Віталій Малий, незаконно виготовлені алкогольні напої ділки збували  на території Полтавщини та інших регіонів України. Група осіб не була зареєстрована суб’єктом підприємницької діяльності та не мала ліцензій на право виробництва і торгівлі підакцизними товарами, втім це не завадило ділкам в обласному центрі налагодити виробництво фальсифікованих лікеро-горілчаних напоїв.
Шахраї незаконно купували підакцизні товари, змішували їх з водою і розливали фальсифікат у скляні пляшки, маркували етикетками та обклеювали фальшивими марками акцизного податку. Населенню такий “продукт” збували під виглядом горілки, виготовленої на лікеро-горілчаних заводах Полтавської і Кіровоградської областей.
У підпільному цеху правоохоронці виявили та вилучили понад 800 літрів спирту, 350 літрів водно-спиртової суміші, більше 11 тисяч пляшок фальсифікованих алкогольних виробів, 3,3 тисячі марок акцизного податку з ознаками підробки, автотранспорт, готівку. Загальна вартість вилученої з незаконного обігу підакцизної продукції становить близько 730 тисяч гривень. За даним фактом проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України.
Усього з початку року, повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Полтавській області, працівники податкової міліції попередили незаконний обіг підакцизних товарів на суму понад 11 мільйонів гривень, припинили шість незаконних виробництв підакцизної продукції.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]