- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Все починається з любові

Оксана Гордійко-журналіст добре відома полтавцям. Настав час познайомитися і з Оксаною Гордійко-художницею. Бажання не просто малювати, а створювати на полотні свій маленький, але дуже затишний світ, жило у душі й думках кілька років. Потім це бажання не давало спати, аж поки Оксана не купила пензлі, фарби і полотно. Премудрості живопису опанувала самостійно. Художниця живе і працює у Полтаві. Меккою краси вважає Прагу. Цьому європейському місту, де почуває себе, як удома, присвятила свою першу роботу – “Осінь у Празі”. Полотна Оксани Гордійко ніжні, трепетні, затишні. У них є простір і глибина. Вони захоплюють, заворожують, їх хочеться роздивлятися, дивуватися ними. Художниця олією пише настрій, передає ритм. Практично у кожній роботі зображено ранкове світло. Це як символ радості, натхнення, бажання зробити завтра кращим, аніж учора, зізнається автор. Найкраще Оксані Гордійко даються пейзажі, натюрморти. Неординарна техніка тривимірного зображення кольору, правила композиції роблять картини довершеними. Понад 20 робіт Оксани Гордійко знаходяться у приватних колекціях України, Росії, Польщі, Німеччини, Швейцарії.
До Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку художниця-журналістка організувала свою першу виставку картин “Все починається з любові”. Це стало можливим завдяки друзям, точніше – їхньому бажанню побачити живописну експозицію Оксани Гордійко повністю.
Виставка відкриється 14 листопада о 12.00 за адресою: м. Полтава, вул. Фрунзе, 49, телерадіокомпанія “Лтава”, 2-й поверх. Вхід вільний.

Галина ІВАНЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]