- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Віктор Бугайчук заявив про складення своїх повноважень

У  середу, 12 листопада, голова обласної державної адміністрації Віктор Бугайчук запросив представників місцевих ЗМІ на прес-конференцію в ОКІА “Новини Полтавщини”, щоб повідомити про складення своїх повноважень.
– Ви знаєте, що вже офіційно оголошені результати позачергових парламентських виборів і повним ходом іде формування нової коаліції. Партія “Свобода” у Верховній Раді представлена лише шістьма мажоритарниками, тому її керівництво і політрада прийняли рішення про те, що всі представники партії, а це – міністри Ігор Швайка, Олександр Сич та Андрій Мохник, голови державних адміністрацій, подають заяви щодо припинення своєї діяльності.
Віктор Бугайчук продемонстрував присутнім написану того ж дня свою заяву на ім’я Президента про звільнення із займаної посади, додавши, що так вчинили і шість голів райдержадміністрацій області – Зіньківської, Кобеляцької, Семенівської, Чорнухинської, Чутівської й Шишацької – та його заступник, керівник апарату облдержадміністрації Роман Чабановський, які є представниками “Свободи”.
– Ми покладаємо всю відповідальність на ті політичні сили, які увійшли до складу нової коаліції… “Свобода” залишається на політичній арені, продовжує свій шлях, ми завжди будемо стояти на сторожі наших національних ідей, державництва України. І хочу сказати нашим виборцям, що жоден їхній голос не буде втрачений… Невідомо, що краще: іноді буває, що перемога обертається поразкою, а поразка – перемогою.
До відповідного указу Президента про звільнення усі посадовці працюватимуть на своїх посадах.
Віктор Бугайчук відповів на запитання журналістів і, зокрема, уже вкотре зазначив, що головне завдання для представників влади, нинішніх і тих, які прийдуть їм на зміну, – сприяти розвитку малого і середнього бізнесу. А здобутки область має вже нині, зокрема – 25 відсотків зростання внутрішнього регіонального прибутку в агропромисловому комплексі. Загалом по Україні в середньому цей показник складає 16 відсотків.
Нагадаємо, що на посаду голови Полтавської обласної державної адміністрації Віктор Бугайчук був призначений 2 березня цього року.

Лідія ВІЦЕНЯ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]