- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Коноплі… на балконі

Коноплі росли у звичайній трикімнатній квартирі багатоповерхівки в мікрорайоні Половки обласного центру. Саме тут, на очах у матері та молодшого брата, 31-річний полтавець дбайливо доглядав за дурман-травою, розповів помічник начальника Київського райвідділу міліції  Володимир Пасічко. Про те, що у квартирі вирощують наркотичне зілля, правоохоронцям повідомили мешканці району. Міліціонери перевірили інформацію і переконались у її правдивості.
Під час огляду квартири працівники міліції виявили близько двадцяти рослин конопель, що росли у відрах, зерна сіро-коричневого кольору, схожі на насіння конопель, коноплі у подрібненому стані, а також пристрої для паління дурман-трави. В умовах повної антисанітарії, з тарганами, павуками та павутинням, серед яких проживала родина, чоловік зумів створити та підтримував ідеальні умови для вирощування конопель.
Мати та молодший брат неодноразово намагались переконати його не займатися таким “рослинництвом”. Однак залежний від наркотиків молодик не реагував. Рідні розуміли, що рано чи пізно йому таки доведеться відповідати перед законом, проте сподівались, що він одумається. Але дива не сталося.
“Щодо даної особи розпочато два кримінальні провадження – за незаконне вирощування конопель та незаконне виготовлення і зберігання наркотичних засобів. Усі вилучені рослини та пристрої направлені до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Полтавській області для проведення експертизи. Чоловікові швидше за все загрожуватиме відповідальність аж до позбавлення волі на строк до трьох років”, – розповів начальник Київського райвідділу міліції Сергій Махно. За його словами, протягом останнього часу саме за інформацією мешканців району вдалося припинити “діяльність” кількох осередків виготовлення наркотиків.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]