- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Дитяча Армія Добра – Українській армії

Днями у Києві відбувся Всеукраїнський збір лідерів учнівського самоврядування загальноосвітніх навчальних закладів України. У форумі взяли участь 100 школярів та 30 координаторів із 23 областей. Полтавщину на зборі представляла делегація Кременчуцького дитячого об’єднання “Армія Добра”. Протягом трьох днів школярі плідно працювали та цікаво відпочивали. У день відкриття збору вони презентували проекти, акції, заходи обласних рад шкільного самоврядування, спрямовані на підтримку українських військових у зоні АТО, поранених у госпіталях. Старшокласники взяли участь у навчальному заході “Єдина Країна”, майстер-класах з декоративно-ужиткового мистецтва, разом із керівниками делегацій відвідали музей хліба, дендропарк, живий куточок Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.
Не менш цікавим було відвідання Українського державного центру позашкільної освіти, під час якого школярі знайомилися із художньо-естетичним та науково-технічним напрямом позашкільної освіти закладу. Також відбулося навчання в “Школі управлінської майстерності”, де проводились цікаві майстер-класи та тренінги. Набуті навички та знання юні активісти зможуть у подальшому використовувати у своїй роботі.
Для обміну досвідом з питань організації патріотичного напряму роботи учнівського самоврядування різних рівнів було проведено засідання “круглого столу” на тему “Співпраця учнівського самоврядування з питань патріотичного виховання з урядовими та неурядовими організаціями”. Кременчук представив проект “Дитяча Армія Добра – Українській армії”. Юним кременчужанам було про що розповісти, адже на їхньому рахунку з початку АТО вже багато корисних справ.
Яскраве свято прикрасив патріотичний флеш-моб за участю юних лідерів майже всіх регіонів України. По завершенні збору затверджено Програму роботи Учнівської ліги старшокласників України. Тож додому юні кременчуцькі активісти повернулися з новими силами та прагненнями.

Оксана ГАВРИШ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]