- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Чорноморець” – “Ворскла” – 1:0

У  матчі 12-го туру в Одесі “Ворскла” зіграла з “Чорноморцем”. Полтавці підійшли до звітного поєдинку з хорошою безпрограшною серією тривалістю в одинадцять матчів. А ось одесити святкували вікторію останній раз три місяці тому. Тож підопічні Григорчука мали величезне бажання знову відчути радість перемоги, і зробити це їм вдалося.
У “біло-зелених” у стартовому складі були відсутні троє основних захисників (Пердута, Сапай, Даллку). Тож Сачку довелося делегувати в оборону Чеснакова, Скляра, Турсунова. З перших хвилин з’явився і Кривошеєнко. Футболісти розпочали гру доволі спокійно. На 2-й хвилині небезпечно зі штрафного пробив Дедечко, виручив голкіпер господарів. Згодом Бараннік намагався влучити у ціль – вище воріт. Далі у грі додали одесити і одразу ж забили. Всюдисущий Назаренко зробив фірмовий розрізний пас на Фоміна, і Руслан спокійно переграв Богуша – 1:0.
Після пропущеного гола “Ворскла” продовжила діяти мляво, без особливого піднесення. Гравці нашої команди ніяк не могли налагодити гру в пас. Певні вимушені перебудови у складі значно послабили атакувальні дії полтавців. Громов, Бараннік, Ковпак і Кривошеєнко були майже не помітні на футбольному полі. Навіть кілька штрафних ударів поблизу карного майданчика господарів не призвели до загострення. До перерви довелося спостерігати неспішну і нецікаву гру.
У другій половині матчу прихильники нашої команди сподівалися побачити від своїх улюбленців притаманні їм гострі атакувальні дії. Із 46-ї хвилини замість Баранніка вийшов Янузі. Саме він мав шанс зрівняти рахунок, проте не пощастило. “Ворскляни” пішли вперед великими силами. У “моряків” з’явився простір для проведення контратак. На
56-й хвилині Фомін ледь не забив удруге. Богуш зміг перевести “шкіряного” на кутовий. Згодом змарнував свій шанс Ковпак. Отримавши передачі партнера, він не зміг спрямувати м’яч у ворота. Після тривалої паузи через травму знову на полі з’явився наш креативний півзахисник Олег Міщенко. “Біло-зелені” намагалися зрівняти рахунок, але в їхніх діях було багато браку і непорозумінь. У підсумку це й завадило їм, як мінімум, зіграти внічию. Тож закінчилася безпрограшна серія “Ворскли”. Підвів команду і Дедечко, який на 85-й хвилині зіграв дуже грубо, за що і був вилучений з поля.
Василь Сачко після зустрічі зазначив, що його команда мала моменти, але останнім часом голи даються дуже важко.
У звітній грі за наших земляків виступали: Богуш, Скляр, Є. Ткачук, Чеснаков, Турсунов, Дедечко, А. Ткачук, Громов, Бараннік (Янузі, 46), Кривошеєнко (Міщенко, 59), Ковпак (Маркоскі, 75).
Наступний матч “Ворскла” зіграє у неділю, 23 листопада, у Полтаві з луганською “Зорею”.
Результати інших матчів 12-го туру: “Говерла” – “Металург” Д – 1:0, “Зоря” – “Металург” З – 3:0, “Волинь” – “Олімпік” – 4:0, “Шахтар” – “Дніпро” – 0:0, “Іллічівець” – “Металіст” – 1:3, “Динамо” – “Карпати” – 0:0.

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]