- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Школа рівних можливостей

Кращий загальноосвітній навчальний заклад району – Карлівська гімназія імені Ніни Герасименко – увійшла в десятку найрейтинговіших шкіл області за результатами зовнішнього незалежного оцінювання знань випускників.
Протягом десяти років гімназія працює за програмою школи рівних можливостей.
– Кожна дитина може вибирати освітні напрямки. З п’ятого класу починається диференціація, і діти працюють на основі профілів – освітніх маршрутів, – розповідає директор гімназії, відмінник освіти України Ірина Рогодченко. – Рівні можливості досягаються завдяки тому, що учні обирають напрямок відповідно до своїх інтересів, побажань, знань і вчаться з цікавістю. Працюємо в інноваційному режимі як школа соціального успіху, тобто вважаємо, що ми, як вчителі, маємо разом із батьками учнів створити таке середовище, щоб кожна молода людина по закінченні нашого навчального закладу мала розвинені здібності, визначилася з тим, у якому виші здобувати вищу освіту, щоб стати успішною в житті.
За результатами ЗНО в 2008–2012 роках гімназія імені Ніни Герасименко (школа носить ім’я колишнього керівника) закріпилася серед десяти найпрестижніших шкіл регіону. В минулому навчальному році один з учнів отримав максимальну оцінку з математики – 200 балів, у кількох випускників бали наближалися до максимального результату. В школі запевняють, що особливого секрету немає, досягається це наполегливою працею вчителів, їхнім бажанням вивести вихованців на високий рівень.
Майже всі випускники, які бажають вступити до ВНЗ, стають студентами. Є діти, які обирають робітничі професії і роботу за спеціальністю, а потім продовжують освіту. Зараз у гімназії 567 учнів. Пишаються тут і тим, що багато гімназистів беруть участь у предметних олімпіадах, демонструють хороші знання. Третє місце на всеукраїнському етапі з французької мови серед дев’ятикласників зайняла восьмикласниця Оля Домаренко, а наступного року повторила свій “бронзовий” результат. За кількістю перемог в олімпіадах і за рівнем спортивної роботи ця школа – на вищій сходинці районного рейтингу.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]