- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Депутатська група “Полтавщина” зосередиться на місцевих справах

У лідера депутатської групи “Полтавщина” в обласній раді, колишнього голови ОДА Олександра Удовіченка і його соратників немає намірів вступати в партії загальноукраїнського рівня і брати учать у парламентських виборах. Вони зосередяться на регіональних справах і проектах, на підготовці до виборів у місцеві ради, щоб мати вплив на події суспільного життя Полтавського краю. Про це Олександр Удовіченко повідомив представникам ЗМІ на прес-конференції в інформагентстві “Новини Полтавщини”.
– Нині ми повинні думати про те, яким чином згуртовувати громаду і брати участь в економічному, суспільному житті області. Треба все зробити для того, щоб стабілізувати ситуацію на Сході, щоб країна залишилася єдиною, – зазначив він.
Олександр Удовіченко зазначив, що нині промисловість – основний наповнювач бюджету – демонструє спад. У машинобудуванні – приблизно на третину. Втім Полтавщина є регіоном-донором, що наповнює державну скарбницю.
– Ми прийняли для себе рішення, що сьогодні концентруємо увагу на місцевих проектах, розуміючи, що тут є більш ефективні ніші, де можемо докласти зусиль. Тому не будемо займатися загальнополітичними проектами, брати участь або ставати членами політичних партій всеукраїнського масштабу, – сказав Олександр Удовіченко. – Продовжуємо спостерігати, що в політичній боротьбі зараз використовуються ті ж самі методи, які були і п’ять, і три, і навіть рік тому. Якщо говорити більш відверто, то, безумовно, ми розуміємо, що, використовуючи регіональний людський ресурс, інтелектуальний, організаційний потенціал, партії переслідують свої вузькополітичні цілі. Тому думаю, що зробимо все, щоб черговий раз нас не використовували в цьому сенсі, – сказав керівник депутатської групи “Полтавщина”.
Він також зазначив, що незабаром депутатська група представить полтавській громаді й журналістській спільноті новий регіональний проект. Це відбудеться через кілька тижнів, коли передвиборні пристрасті трохи вщухнуть. Олександр Удовіченко наголосив на тому, що депутатська група “Полтавщина” підтримує мирний план Президента України. Прибічники “партії війни”, вважає він, не були на передовій і не бачили втрат. Особисто він підтримує прийняття закону про особливий статус Донбасу, тому що зараз треба робити все, щоб максимально зберегти людей і територію держави.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]