- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Шановні полтавці! Дорогі земляки!

Цими вересневими днями ми відзначаємо символічну дату – 71-шу річницю визволення рідної Полтавщини від чужинців, які, засліплені ідеєю панування над іншими народами, намагалися підкорити європейську цивілізацію.
Багато років, живучи радянськими байками, ми забували справжню історію Європи. Нині бачимо, що історія повторюється як трагічний фарс. Імперське мислення, на жаль, заважає росіянам побачити правду про неоголошену війну з Україною.
Польща, країни Балтії, інші країни Східної Європи в ці важкі для нашої держави часи стали справжніми друзями України та партнерами на шляху до Європейського Союзу. Ми також відчуваємо надійну підтримку від країн-переможниць фашизму – Великої Британії, США, Канади.
Маємо усвідомлювати: історія дала нам унікальний шанс назавжди попрощатися з радянським минулим і врятувати світ від нової форми фашизму – російського імперіалізму. Розуміємо, наскільки важкою і відповідальною є ця місія. На жаль, в усі часи свобода завойовувалася кров’ю. Низько вклоняюся перед патріотами, які віддали своє життя за незалежність країни, за спокій своїх рідних і близьких, за єдину і соборну Українську державу. Ми у великому боргу перед цими Героями і їхніми родинами. Заради пам’яті про них, заради їхніх дітей, заради майбутнього ми зобов’язані продовжувати нашу боротьбу. Ми зобов’язані створити по-справжньому боєздатну армію, викорінити корупцію, побудувати суспільні стосунки на чесності й довірі. Я переконаний: ми переможемо російську агресію! Ми переможемо корупцію та цинізм у політиці! Ми збудуємо справді демократичну, процвітаючу країну. Гуртуймося навколо щоденних малих справ, що змінюють світ! Слава Україні!

Віктор БУГАЙЧУК,
голова обласної державної адміністрації.

Print Friendly, PDF & Email [1]