- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Приклад у навчанні й у праці

На будівлі Хорольського агропромислового коледжу (колишній сільськогосподарський технікум. – Ред.) Полтавської державної аграрної академії урочисто відкрили меморіальну дошку на честь Героя України, керівника ПАФ “Україна” Великобагачанського району Івана Махтейовича Балюка. Дошку відкрито з ініціативи голови наглядової ради ПАТ “Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів” Володимира Почепа, повідомляє прес-служба комбінату. Івана Балюка привітали з приємною подією ініціатор заходу, голова районної ради Юлія Бойко, генеральний директор підприємства Артем Кузьменко, викладачі й студенти коледжу.
– Простий сільський хлопець, колишній учень відділення електрифікації, трудівник, який сам себе створив, Герой України і просто чудова людина, – сказав про винуватця свята директор коледжу Ростислав Гузик.
– За 24 роки співпраці наш завод з очолюваного Іваном Махтейовичем підприємства отримав понад 91 тисячу тонн молока. Якщо ж конвертувати цей об’єм у продукцію, отримаємо близько 17510 тонн дитячого харчування. Виходить, що Хорольський молококонсервний комбінат разом з Іваном Балюком та сільгосппідприємством “Україна” вигодували 175 тисяч малюків, – зазначив Володимир Почеп і закликав нинішніх студентів рівнятися на знаного аграрія та вчитися у нього.
Іван Балюк з теплотою згадав роки навчання в Хорольському сільськогосподарському технікумі, який дав йому путівку в життя, розповів про трудовий шлях. Із гордістю за рідний колектив поділився досягненнями агрофірми.
– Закликаю не шукати десь далеко кращої долі, а розвивати свої села, свої міста. Головне – навчайтеся так, як належить нашому українському студенту, – звернувся Іван Балюк до нинішніх вихованців навчального закладу.

Анна ДОРОШЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]