- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Віктор БУГАЙЧУК: “Ми не залишимо напризволяще родини загиблих учасників АТО”

На Полтавщині в боротьбі з терористами в ході  АТО загинули 27 осіб. Їхні родини – в жалобі й потребують допомоги. Голова облдержадміністрації Віктор Бугайчук повідомив, що кожна така сім’я обов’язково отримає одноразову допомогу з обласного бюджету та перебуватиме під супроводом соціальних служб.
“У нашій області діє спеціальна програма підтримки родин земляків, які загинули у східних регіонах, захищаючи Україну, – наголосив Віктор Бугайчук. – Облдержадміністрація виділяє одноразову допомогу в розмірі 25 тисяч гривень. Кошти 15 сім’ям загиблих військовослужбовців уже виплатили, іншим – готують документи для виплат”. Окрім того, ці родини в майбутньому матимуть пільги, зокрема в оплаті житлово-комунальних послуг, при придбанні скрапленого газу для побутових потреб, у користуванні транспортом тощо.
“Заради Батьківщини наші герої віддали найцінніше, що мали, – своє життя. Ми пам’ятаємо і будемо пам’ятати цих людей. Ми в неоплатному боргу перед загиблими і маємо зробити так, щоб їхні родини були забезпечені всім необхідним”, – зазначив Віктор Бугайчук.
Як повідомили в департаменті праці та соціального захисту населення облдержадміністрації,  також з обласного бюджету компенсації різного розміру отримають поранені військовослужбовці. Таких на Полтавщині – 46. “Суми будуть різні – від 15 до 2 тисяч гривень, в залежності від тяжкості поранення”, – розповіла керівник департаменту Людмила Корнієнко.
Окрім обласної одноразової допомоги, родини загиблих в зоні АТО військовослужбовців отримають по 609 тисяч гривень із Держбюджету. Ці кошти приходять кожній родині безпосередньо через банківські установи від Міноборони. На сьогодні виплачені допомоги шістьом сім’ям полтавців, які загинули у ході АТО.

Прес-служба облдержадміністрації

Print Friendly, PDF & Email [1]