- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Ворскла” – “Карпати” – 2:0

Після паузи у чемпіонаті, яка виникла через матчі національних збірних, поновилися ігри в українському найсильнішому дивізіоні. У 6-му турі полтавська “Ворскла” на власному стадіоні приймала львівські “Карпати”. Нашій команді через травми та хвороби не могли допомогти своїм колегам Міщенко, Маркоскі та Пісоцький.
Матч розпочався у спокійному темпі, команди ніби придивлялися одна до одної. Однак тривало це недовго, і “зелено-білі” поступово перехопили ініціативу. Підопічні Василя Сачка намагалися шукати шляхи до воріт противника переважно через правий фланг, де активно діяли Сапай та Турсунов. Гості ж грали на контратаках, тримаючи у напрузі наших захисників. Перший небезпечний момент виник після розрізної передачі Громова на Ковпака, але нападник не зміг обробити шкіряного і втратив нагоду. Одразу після цього спекотно стало біля воріт Богуша. Кожанов сильно і влучно пробивав майже з кута карного майданчика. Наш воротар у стрибку лише кінчиками пальців зумів перевести м’яч на кутовий. Майже аналогічний випадок трапився згодом, але вже біля воріт Ільющенкова. Цього разу пробивав Громов. І знову голкіпер врятував ворота. “Ворскляни” збільшують тиск, і кілька разів Дедечко та Громов намагаються влучити в ціль за допомогою ударів з середньої відстані. На 34-й хвилині знову могли забивати львів’яни. Ксьонз навісив з флангу, Сергійчук випередив Богуша і пробив головою. На щастя, м’яч влучив у поперечину. А за п’ять хвилин до закінчення тайму реальний шанс мав Ковпак. Він на мить звільнився у штрафному майданчику, це побачив Чеснаков, який зробив відмінну передачу. Олександр пробивав у падінні в один дотик, але м’яч знову по-зрадницьки оминув ворота. Другий тайм розпочався з небезпечної атаки господарів. Ільющенков помилився на виході, м’ячем заволодів Громов. Він пробиває, але влучає у свого партнера. Не менш гострою була і відповідь “Карпат”. Ксьонз отримав відмінний діагональний пас, вийшов сам на сам із Богушем, але виконав удар невдало. На 67-й хвилині команди знову обмінялися гольовими моментами. Спочатку Мірошніченко вийшов на ударну позицію, але вирішив зіграти на партнера замість того, щоб влучно пробити. Після цього в атаці-відповіді Ковпак з дуже вигідної позиції не влучив у ворота. Постійно складалося враження, що загрози біля воріт суперників відбуваються по черзі, як дзеркальне відображення, з аналогічними моментами й у схожих ситуаціях. Питання полягало лише в тому, хто ж першим заб’є. Львів’яни продовжували гостро контратакувати, користуючись деякою незлагодженістю господарів в обороні. Це призвело до отримання жовтих карток і призначення небезпечних штрафних у бік наших воріт. Після чергового з них Голодюк з 25-ти метрів пробиває у лічених сантиметрах над поперечиною. Відповідь “Ворскли” – збивають Янузі. До м’яча підходить Дедечко і забиває гол-красень у дев’ятку – 1:0. На цьому футбольний трилер продовжився. Тренер гостей йде ва-банк і замість захисника випускає нападника. А на 88-й хвилині нарешті забиває і Ковпак. Янузі пройшов правим флангом і потужно пробив. Голкіпер “Карпат” м’яч парирував, але прямо на Ковпака, а ворота були вже порожніми – 2:0. У компенсований час галичани нарешті могли відзначитися (на гол вони, як мінімум, награли). Пластун головою замикав навіс Ксьонза, проте шкіряний і тут лише влучив у стійку.
На післяматчевій прес-конференції Василь Сачко відзначив сильну і злагоджену гру суперника і висловив радість за успіх Ковпака, який, за його словами, дуже самовіддано працює на тренуваннях.
У звітній грі за наших земляків грали: Богуш, Пердута (Романчук, 67), Є.Ткачук, Даллку, Сапай, Чеснаков, Дедечко, Турсунов,  Громов, Ковпак (А.Ткачук, 90), Бараннік (Янузі, 60).
Результати інших зустрічей 6-го туру: “Олімпік” – “Металург” Д – 3:2, “Металіст” – “Дніпро” – 2:5, “Чорноморець” – “Шахтар” – 0:2, “Зоря” – “Динамо” – 2:2, “Волинь” – “Металург” З – 3:0, “Іллічівець” – “Говерла” – 2:2.
Наступний матч наші футболісти зіграють у суботу, 20 вересня, у Запоріжжі з місцевим “Металургом”.

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]