- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Молоде покоління лікарів

Міська програма щодо залучення лікарів-інтернів до роботи у бюджетних закладах охорони здоров’я приносить перші позитивні результати у Кременчуці. Ще донедавна місто потерпало від постійної нестачі лікарів. Ледь не третина із працюючих з них є людьми пенсійного віку. В пошуках розв’язання кадрової проблеми місцева влада вирішила спрямувати свою увагу на випускників медичних ВНЗ. Щоб заохотити молодих лікарів, їм запропонували безкоштовне проходження інтернатури. Кошти на це за підтримки депутатів міської ради передбачили у міському бюджеті. З’явилася й перспектива вирішення квартирного питання.
Такий підхід викликав інтерес у молодих медиків. Якщо раніше з великими труднощами до бюджетних закладів медицини вдавалося залучити щонайбільше п’ять випускників профільних вишів, то рік нинішній можна назвати вдалим. Свою згоду на роботу в стаціонарних і поліклінічних відділеннях медичних установ дали 23 лікарі. У їхньому числі гінекологи, неврологи, стоматологи, лікарі сімейної медицини, педіатри.
– Це безпрецедентно велика кількість за останні 15 років, – наголосив начальник управління охорони здоров’я Кременчуцького міськвиконкому Максим Середа. – Тому, якщо такими темпами ми будемо і далі продовжувати, через 4–5 років кадрова ситуація у закладах медицини міста значно покращиться.
У міськвиконкомі планують і надалі реалізовувати програму, з тим, щоб молоде покоління лікарів різних профілів гідно змінило своїх старших попередників.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]