- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Кремінь” зберігає лідерство

У  матчі 8-го туру кременчуцький “Кремінь” вдома приймав аутсайдера ліги – “Макіїввугілля” з Донеччини. Команда Спартака Жигуліна, тричі відзначившись у першому турі, більше жодного разу не записувала до свого активу хоча б гол. А от наші земляки до звітного поєдинку дві гри поспіль залишали поле із “сухим” показником.
У гостей, які зараз переживають нелегкі часи, в графі “запасні гравці” було зазначено лише трьох футболістів. Більшість фахівців прогнозували підопічним Сергія Свистуна легку перемогу, але сталося зовсім не так.
На початку поєдинку за гру рукою арбітр призначив пенальті на користь господарів. До м’яча підійшов Степанчук, але переграти воротаря він не зумів. Кременчужани мали суттєву ігрову перевагу. Гарні моменти, щоб відзначитися, були в Апришка і Буличова, проте забитих м’ячів у першому таймі глядачі так і не побачили.
Далі наддніпрянські футболісти продовжували шукати шляхи до воріт суперника, але після однієї з нечисленних атак гостей шкіряний затріпотів у сітці воріт Олійника. На щастя, сталося це після того, як рефері зафіксував положення “поза грою”, тож гол не зарахували. Час швидко плинув, а наші земляки ніяк не могли забити. Завершення зустрічі виявилося дуже гарячим. Небезпечно зі штрафного пробиває Волошин, після кутового у високому стрибку Апришко намагається замкнути навіс, а пощастило Дугієнку. Саме він на 87-й хвилині ударом головою відправляє “смугастого” у дальній кут воріт – 1:0. А на останніх секундах вже компенсованого часу після хорошої комбінації Тининик ставить крапку в цьому матчі – 2:0. Тож наша команда продовжує очолювати турнірну таблицю другої ліги.
За “Кремінь” у звітній зустрічі грали: Олійник, Кунєв, Буличов, Борзенко, Волошин, Стебловський (Дугієнко, 59), Степанчук, Апришко (Пасічніченко, 90+1), Ченбай (Тининик, 82), Фатій (Гаді, 46), Черній (Коваленко, 61).
Наступний матч “Кремінь” зіграє у суботу, 20 вересня, на виїзді з “Шахтарем-3”.

Микола БАКУТА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]