- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Керувати – значить приводити до успіху інших

Часи змінюються, і разом із ними змінюється й школа. У Полтаві є навчальний заклад, де на ці зміни не впливають дошкульні вітри економічної кризи, суспільні негаразди. Йдеться про загальноосвітню школу № 5, яку з червня 2011 року очолює Тамара Михайлівна Жага – мудра, енергійна, завжди позитивно налаштована на нові починання.
У народі кажуть: усякий початок має в собі потенційну обіцянку змін на краще. І це дійсно так. Педагогічний, учнівський та батьківський колективи із впевненістю можуть сказати, що школа в надійних руках потужного лідера, який випромінює інтелігентність, високий професіоналізм. А це – повага, інтерес і відкритість до людей.
Робота в школі починається з учителя, адже його особистість – це окрема ниточка знань, стосунків, майстерності. За словами директора, педагогічний колектив 5-ї школи – надійний, творчий, із життєвою енергією, успішний. Це колектив, який невичерпному джерелу знань не дає зміліти. А кожна дитина тут відчуває власну значущість і самодостатність, оволодіває знаннями, прагне до високих навчальних результатів.  Шкільне життя складається не тільки з буднів. Воно наповнене конкурсами, змаганнями, цікавими вечорами, виставками. За час роботи Тамара Михайлівна втілила в життя ряд нових ідей. Яскравим прикладом є реалізація проекту “Школа любові й добра”. Його мета – виховання в учнів високих моральних та інтелектуальних цінностей, свідомих громадян України, прагнення до саморозвитку. В рамках проекту організовано доброчинну акцію – ярмарок під гаслом “Подаруй частину своєї душі ближньому”. Напередодні  найшанованішого в Україні свята – Великодня – проводять  виставку-композицію “Великоднє диво”. Учні, вчителі та батьки з радістю долучаються до оформлення тематичних композицій.
П’ята школа – це школа любові й добра, школа, де допомагають пізнати себе, світ навколо себе, винайти формулу щастя, не забуваючи  формулу людяності, де навчають жити, не руйнуючи живого. Це школа із 100-річною історією, із низкою позитивних змін та успішних звершень. Це розуміють педагогічний колектив, батьки та учні школи. У травні 2012 року з ініціативи Тамари Михайлівни спільними зусиллями було відкрито музей історії школи та народознавства. Щоразу, зайшовши до шкільної світлиці, школярі мають можливість перегорнути чергову сторінку історії альма-матер, ознайомитися з новими експозиціями, предметами побуту українського народу. Це сприяє формуванню в учнів національної свідомості, поваги до традицій та звичаїв нашого народу, вихованню патріотичних почуттів.
Сьогодні колектив освітнього закладу працює злагоджено й сумлінно. І не дивно, адже штурвал шкільного корабля – в надійних руках. Тамара  Михайлівна користується повагою й авторитетом серед колег, учнів, батьків. Тож, певно,  найбільшим досягненням для неї є не отримані грамоти та звання, а повага й теплі  слова, що лунають на її адресу від вдячних випускників, взаєморозуміння в колективі.
Творчих злетів, здійснення планів і задумів, невичерпної енергії,  задоволення від праці, щирих та добрих друзів, надійних помічників  бажаємо Тамарі Михайлівні Жазі у переддень ювілею.

Педагогічний колектив Полтавської загальноосвітньої школи № 5.

Print Friendly, PDF & Email [1]