- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Військові розробки мирного конструктора

Неоголошена війна на Сході України, розв’язана російськими доморощеними терористами, не тільки згуртувала українців а й мобілізувала усі ресурси. Чи думав активіст Майдану з Кременчука Володимир Пилипенко, що йому доведеться з мирного конструктора-автомобіліста перекваліфікуватися у військового винахідника? Автор добре відомого позашляховика “Вепр” з початком бойових дій взявся за власну розробку протикумулятивних екранів для військової техніки. Це – своєрідна сітка для захисту від ворожих куль і снарядів. Вийшло надійно та якісно. Нині фахівці очолюваного Володимиром Пилипенком підприємства разом із волонтерами встановлюють такий захист на бойові бронемашини безпосередньо в зоні АТО. Інша частина добровольців виготовляє їх у Кременчуці.
Утім на цьому обдарований винахідник не зупинився. Нещодавно він разом із однодумцями передав у розпорядження спецбатальйону “Донбас” удосконалену станину для кулемета. Її встановили на автомобіль Ford, подарований кременчуцькими волонтерами. Пристрій уже пройшов випробування у боях. Бійці батальйону задоволені новинкою, яку можна використовувати для кулеметів різних систем. Вона є досить мобільною, що значно збільшує кут, у радіусі якого можна вести вогонь по ворогу. В умовах зелених насаджень, так званої зеленки, така станина – це справжній порятунок для наших бійців від підступних нападів терористів.
Нині на підприємстві у позаробочий час модернізовану станину встановлюють на ще один автомобіль, який також передадуть спецбатальйону “Донбас”. Однак умільцям для виготовлення усіх замовлень не вистачає робочих рук, адже працюють безкоштовно. Тож вони запрошують усіх небайдужих слюсарів і зварювальників долучатися до них і таким чином зміцнювати бойову міць нашої армії та силових структур.
Варто нагадати, що саме Володимир Пилипенко 1991 року уперше у Кременчуці підняв прапор України над міськвиконкомом.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]