- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Лтава” – батальйон територіальної оборони

Украй напружена ситуація на Сході України спонукає до рішучих дій, щоб протистояти ймовірній російській агресії. Саме тому депутат обласної ради, голова обласного відділення Української спілки ветеранів Афганістану Юрій Цомартов та голова ГО “Полтавський Автомайдан” Андрій Баранов ініціюють створення батальйону територіальної оборони “Лтава”. Про це вони розповідали під час нещодавньої прес-конференції.
Батальйон “Лтава” складатиметься з добровольців і нестиме відповідальність за мир і спокій в області. “Адже, ми є тим форпостом, за яким починаються Харківська, Луганська, Донецька області. Й тому я впевнений, що Полтавщина разом із Дніпропетровщиною і Запоріжжям стане щитом, який захистить Україну від можливих проявів агресії”, – зазначив Андрій Баранов.
Основним завданням новоствореного формування називають організацію належної охорони об’єктів, які можуть зазнати терористичних атак, – мостів, автодоріг, залізничних вузлів, газопроводів. Планується створення блокпостів, які контролюватимуть пересування вантажів територією області. Формування також забезпечуватиме громадський порядок у місцях масового скупчення людей.
“Лтаву” буде сформовано на базі вже існуючого підрозділу Міністерства оборони України. Наразі розпочато роботу із юридичного оформлення батальйону та надання йому офіційного статусу військового підрозділу, а також оголошено набір добровольців. Підрозділ матиме власну базу для підготовки бійців, їх забезпечать належним спорядженням. Уже найближчим часом добровольці проходитимуть медичні огляди та почнуть тренування.
Ініціаторів підтримали члени ГО “Спілка десантників Полтавщини”. Вони прийняли рішення об’єднати зусилля для виконання поставлених завдань. Розглядаються шляхи тісної співпраці з іншими громадськими формуваннями, які готові стати на захист нашого краю від можливих агресорів.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]