- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Координація дій медиків

Із робочою поїздкою Полтавщину відвідала заступник міністра охорони здоров’я України Наталія Лісневська. Вона провела зустрічі з керівниками департаменту охорони здоров’я ОДА Віктором Лисаком, департаменту праці і соціального захисту населення ОДА Людмилою Корнієнко, Центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Світланою Півень, головними лікарями обласних і міських лікувально-профілактичних закладів, волонтерами.
Наталія Лісневська ознайомилася зі станом надання допомоги, насамперед медичної, переселенцям із зони АТО. Констатувалося, що Полтавщина вже прийняла понад вісім тисяч жителів Луганської та Донецької областей та 419 осіб із АР Крим. Це лише офіційно зареєстровані, а насправді їх значно більше. Тож залишається проблема у забезпеченні медичною допомогою та лікарськими засобами тих, хто не зареєструвався.
На прес-конференції, яка проходила в Українській медичній стоматологічній академії, Наталія Лісневська наголосила: “Сьогодні ми не говоримо про якісь перевірки, ми говоримо про координацію дій центральної і місцевої влади з волонтерськими організаціями. На Полтавщині дуже швидко відреагували на ситуацію, що склалася в країні: були вчасно розроблені необхідні методичні рекомендації, видано відповідні накази. Тимчасово переміщені особи забезпечені соціальними й медичними пільгами. Єдине, що переселенці мають іти назустріч – не зволікати із реєстрацією і не чекати якоїсь надзвичайної події”.
На прес-конференції також зазначалося, що Полтавщина забезпечена достатньою кількістю бригад екстреної медичної допомоги. Для переселенців до осінньо-зимового періоду підготовлено 1820 ліжок у лікувально-профілактичних закладах області. Також ефективно налагоджена діяльність медичної служби з міграційною та соціальною. Усі зареєстровані особи, які звертаються за медичною допомогою, її отримують. Окрім виконання професійного обов’язку, полтавські медики зібрали понад 330 тисяч гривень для потреб Української армії. На цю суму закупили бронежилети, аптечки, лікарські засоби, які передали Полтавській санітарній роті, що несе службу в зоні АТО.
Директор департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак додав, що на сьогодні активно співпрацюємо з Українською медичною стоматологічною академією: “Ми знаємо, яких студентів можемо задіяти, уже створені списки груп, що закріплені за лікарнями. Інтернів із Полтавської та Луганської областей працевлаштовуємо у медичних закладах. Також співпрацюємо із місцевим та харківським військовими шпиталями”.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]