- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Затримано підозрюваних у замовленні та вбивстві міського голови Кременчука

2 вересня відділ зв’язків з громадськістю УМВС України в Полтавській області з посиланням на інформацію заступника міністра внутрішніх справ України, начальника головного слідчого управління Віталія Сакала повідомив, що затримані підозрювані у вбивстві міського голови Кременчука Олега Бабаєва. “У ході проведення слідчих дій, оперативно-розшукових заходів, і в тому числі негласних слідчих дій, були встановлені й затримані чотири особи, яких підозрюють у скоєнні вбивства Олега Бабаєва. Наймолодшому з них – 22 роки”, – йдеться у повідомленні.
А наступного дня, 3 вересня, був затриманий і підозрюваний у замовленні злочину. Про це повідомив столичним журналістам міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. “Один із підозрюваних у вбивстві дав відповідні свідчення про замовника злочину. Передбачуваний замовник вбивства оперативно був затриманий”.
Усім затриманим суд обрав запобіжний захід – арешт.
“Я вважаю, що картина того злочину буде повністю викрита. Мотив злочину корисливий – помста. Замовник заплатив убивцям 70 тисяч доларів, і ті при певній підготовці скоїли цей злочин, – заявив Арсен Аваков. – Остаточний вердикт обвинуваченим у цьому цинічному вбивстві за фактом винесе вже суд. Слідство триває. Міліція свою роботу завершить у найближчі дні”.
Нагадаємо: 26 липня о 10-й годині було вбито міського голову Кременчука неподалік його дому. Автомобіль, з якого стріляли, через кілька днів після злочину знайшли спаленим у лісосмузі в Глобинському районі. Кримінальне провадження за фактом вбивства Олега Бабаєва було перекваліфіковано на умисне вбивство, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб.

Ілона БОГАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]