- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Шахрайок затримали на гарячому

Більше 50 полтавців стали жертвами двох шахрайок, котрі надавали інформаційні послуги щодо пошуку житла та влаштування на роботу. Протягом двох місяців до міліції міста Полтави надходили заяви від ошуканих громадян, які платили 1000 гривень за інформацію про найм квартири, а 400–750 – за пошук додаткового підробітку, але інформації так і не отримували або отримували таку, що не відповідала дійсності.
Збентежені полтавці вимагали повернення грошей, проте жінки пояснювали, що їхня частина угоди виконана – “інформаційні послуги надано”. Невдоволених клієнтів, котрі намагалися вивести жінок на чисту воду, втихомирювали кремезні чоловіки з приватних охоронних структур.
У своєму офісі в полтавському мікрорайоні Поділ двоє 24-річних зловмисниць з Вінницької та Донецької областей щодня ошукували десятки людей. У результаті оперативно-розшукових заходів правоохоронці Ленінського райвідділу міліції Полтави затримати шахрайок на гарячому. Щоправда, свою причетність до протиправної діяльності вони заперечують.
Наразі слідчими Ленінського райвідділу міліції розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене групою осіб). Шахрайкам загрожує штраф від 850 до 1700 гривень, або обмеження волі строком до п’яти років, або позбавлення волі строком до трьох років.
Натомість правоохоронці просять усіх, хто став жертвою даних осіб або володіє будь-якою інформацією за вказаними фактами, звертатися до Ленінського райвідділу міліції Полтави або за телефоном 102.

Аліна БАЛАГУРА
ВЗГ УМВС України в Полтавській області

Print Friendly, PDF & Email [1]