- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Щоденник сотника Устима” – інструкція з виживання на війні

Відбулася презентація книги “Як козаки Кавказ воювали. Щоденник сотника Устима”. Полтавці зустрілися з її автором – полковником Української народної самооборони (УНСО) Валерієм Бобровичем. Це – 62-річний офіцер, військовий у четвертому поколінні. Перш за все автор запевнив присутніх, що книга описує реальні воєнні події, участь у яких брали справжні герої, більшість із них нагороджено найвищою відзнакою Грузії – орденом Вахтанга Горгасала.
Валерій Бобрович (сотник Устим) поділився досвідом на передовій: “Історія писалась кров’ю”. Автор розповів, що це – своєрідна інструкція чоловіка, який пройшов шість збройних конфліктів. У книзі йдеться про блискучі воєнні операції, жорстокість і смерть, справжню чоловічу дружбу й тяжкі поранення. Це – хроніка війни. “Щоденник сотника Устима” для тих, хто розуміє, що боротьба за власну свободу ніколи не закінчується.
Зустріч проводилася у формі діалогу. Тож присутні цікавилися думкою автора книги й про характер, причини російського вторгнення в Україну. Валерій Бобрович нашим офіцерам, що на Сході, порад не давав: “Не маю права оцінювати командирів АТО”. Він лише наголосив, що ми приречені воювати за свою незалежність і з гордістю стверджувати: “Я маю честь бути українцем”, і лише тоді будемо непереможними.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]