- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Коноплі із “сигналізацією”

До правоохоронців Полтавського міського управління УМВС України в Полтавській області надійшла інформація про те, що на території Новосанжарського району невідомі особи вирощують коноплі, які після переробки планують реалізовувати в обласному центрі. Пошуки плантації проводили працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Полтавського міськуправління міліції та новосанжарські правоохоронці. Й знайшли ділянку з рослинами конопель площею один гектар, яка знаходилася на занедбаній території у хащах поза селом. Виявити її було непросто. Місце посіву спеціально підібране так, що випадково не знайдеш: ніяких під’їздів, поле з ледь помітними коліями від автомобільних коліс, ще й пішки потрібно йти через густий чагарник до самої плантації.
Конопляне поле було обнесено охоронною сіткою із сигналізацією, там же міліціонери знайшли і намет, у якому зберігалися речі охоронців плантації. Поле доглянуте: коноплі росли рівними рядами, прополоті. Було й обладнання для первинної переробки “врожаю”.
Зразки рослин направлено до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС області. Усю плантацію знищено. Наразі проводяться оперативно-розшукові заходи зі встановлення осіб, причетних до наркозлочину.
Розпочато кримінальне провадження за ст. 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування конопель), що карається штрафом від 1700 до 8500 гривень, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

ВЗГ УМВС України
в Полтавській області

Print Friendly, PDF & Email [1]