- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Рецепти від Тимофія Гаєвого

Шеф-кухар ресторану “Віват Провінція” Тимофій Вікторович Гаєвий пропонує любителям картопляних страв влаштувати собі кулінарне свято з нового врожаю бульб.
Деруни традиційні
На 2 порції: 400 грамів картоплі, 50 грамів цибулі, 10 грамів часнику, 50 грамів борошна, 1 яйце, 5 грамів солі, 100 мілілітрів олії для смаження.
Потерти картоплю, цибулю й часник на дрібній тертці. Масу вимішати, додати яйце, посолити, поперчити. Всипати борошно й знову все ретельно перемішати. Ложкою висаджувати тісто на розжарену сковорідку. Обсмажити деруни з обох боків до готовності.
Деруни фаршировані
Для начинки: 150 грамів грибів, 75 грамів цибулі, 15 грамів крохмалю, сіль, перець за смаком, 60 мілілітрів олії для смаження.
Приготувати тісто для дерунів, як у попередньому рецепті. Окремо подрібнити гриби й цибулю, обсмажити на олії, відкинути на сито й залишити стекти. Фарш посолити, поперчити, додати крохмаль. На розжарену сковорідку висадити частину картопляного тіста, зверху викласти начинку й накрити ще одним шаром тіста. Смажити з двох боків до готовності.
Картопляні зрази
На 2 порції: 400 грамів картоплі, 50 грамів цибулі,1 яйце, 100 грамів борошна для тіста й 20 грамів для панірування, сіль, перець, олія для смаження.
Зварити картоплю в кожушках, очистити, протерти через сито. Обсмажити на олії подрібнену цибулю й додати до картоплі. Всипати борошно, розбити яйце, посолити, поперчити масу й ретельно вимішати. Сформувати з тіста кружечки, на кожен із них викласти фарш (такий, як у попередньому рецепті), защіпнути тісто, як пиріжки, запанірувати в борошні й обсмажити на олії з обох боків.

Print Friendly, PDF & Email [1]