- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Гуманітарна допомога надходить безперервно

Дві великі вантажівки з борошном, цукром, консервами та іншими продуктами співробітники управління ДСНС в Полтавській області відправили мешканцям Луганщини.
Хід доброчинної акції, яку проводили спільно з департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації, контролював особисто голова ОДА Віктор Бугайчук. Вантаж був сформований за участю виробників сільськогосподарської продукції, переробних підприємств, зокрема Полтавського комбінату хлібопродуктів, Глобинського та Яреськівського цукрових заводів, Миргородського заводу мінеральних вод та сільського населення різних районів області.
– Щиро дякую всім, хто збирав гуманітарну допомогу, адже це вклад Полтавщини у нашу боротьбу за свободу та незалежність України, – наголосив голова ОДА Віктор Бугайчук.
Гуманітарний вантаж від Полтавщини супроводжував начальник управління ДСНС України у Полтавській області Роман Кириленко.
Спершу автомобілі вирушили до Харкова. А звідти зведена колона із 26 вантажівок (18 автомобілів сформувала Харківська область, 2 – Полтавська, 1 – Черкаська, 5 – Міністерство аграрної політики та продовольства) попрямувала до міста Старобільськ, що на Луганщині.
Нині фахівці служби порятунку “101” та логісти Міжнародного комітету Червоного Хреста сортують гуманітарну допомогу за групами товарів. Першочергово до місць призначення надійдуть товари, що швидко псуються. Далі вантажівки під егідою Міжнародного комітету Червоного Хреста попрямують до районів Донбасу, повідомили в управлінні ДСНС України в Полтавській області.
Вже вчетверте рятувальники Полтавщини доставляють вантаж із продуктами харчування на території, де проходить антитерористична операція. Двічі гуманітарну допомогу відправляли у Слов’янськ, нещодавно – у Красний Лиман Донецької області, останній адресувався мешканцям міста Щастя Луганської області.

Ілона БОГАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]