- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Ярмарок із безпрецедентними заходами безпеки

УЧОРА розпочав роботу традиційний Сорочинський ярмарок. Звісно, війна з терористами, російськими найманцями на буремному Сході, надзвичайно складна суспільно-політична, соціально-економічна ситуація в державі внесли свої корективи у проведення традиційного дійства.
Напередодні у прямому телеефірі ОДТРК “Лтава” заступник голови облдержадміністрації Роман Товстий заявив таке: “…Кабінетом Міністрів було прийнято рішення скасувати статус Сорочинського ярмарку як Національного і Полтавській облдержадміністрації рекомендовано вийти із співорганізаторів Сорочинського ярмарку. Я розумію мешканців Великих Сорочинців Миргородського району, області, що, можливо, дійсно, у тому форматі, у якому ярмарок проводився кожного року, його нині ні в якому разі проводити не можна. Хоча дирекція ТОВ “Сорочинський ярмарок” запевнила, що захід буде проводитися без свят, феєрверків, що будуть зібрані кошти для потреб бійців у зоні АТО.
Сорочинський ярмарок відбудеться як приватний захід. Ми його, можливо, відвідаємо, але як звичайні гості, звичайні покупці. Я маю великі сподівання на те, що він пройде у безпеці й усе буде там добре. Хоча ми (облдержадміністрація. – Ред.) вийшли зі складу співорганізаторів, ми маємо забезпечити порядок і безпеку громадян. Буде виділено особовий склад управлінням внутрішніх справ, управлінням з надзвичайних ситуацій, і медики будуть там присутні, але послуги надаватимуться приватній структурі й будуть проплачені. Обов’язково будуть розміщені відеокамери спостереження, металошукачі, посилено охорону на автостоянках, бо це одне з найнебезпечніших місць. Обов’язково будуть вжиті безпрецедентні заходи безпеки щодо проведення цього ярмарку”.
***
А ТИМ часом у ніч із неділі на понеділок у Полтаві близько 4-ї години на автобусній базі ПП “ЛЮГ”, в одному із боксів, виникла пожежа. На місці працювали бійці чотирьох державних пожежно-рятувальних частин. Повністю ліквідувати пожежу вдалося за дві години, повідомили у прес-службі управління ДСНС України в Полтавській області. У результаті вогонь знищив три автобуси повністю, два пошкоджені частково. Дев’ятнадцять автобусів, а також два комбайни та два трактори, які також знаходилися в боксі, врятовані, але сильно забруднені кіптявою.
На місці пожежі знайшли прорізану сітку. Це дає підстави вважати, що причиною загорання став підпал. Експерти з’ясовують, яким чином зловмисники спричинили пожежу.
Засновник ПП “ЛЮГ” Юрій Лупаєнко вважає, що причиною підпалу стала конкуренція. Підприємство є одним з найбільших пасажирських перевізників у області, до того ж – найбільшим перевізником на Сорочинському ярмарку. Не виключають, що причина підпалу пов’язана саме з цим. Остаточні висновки робитимуть правоохоронці.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”
Олег СТЕПАНЮК
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]