- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Ворскла” – “Металург” Д – 2:1

Минулої суботи полтавська “Ворскла” вдома приймала донецький “Металург”. Наша команда, на жаль, продовжує зазнавати кадрових втрат. Так, на невизначений термін через проблеми зі здоров’ям  вибув ветеран “зелено-білих” та їхній плеймейкер Маркоскі. Наставник “ворсклян” Василь Сачко дещо здивував стартовим складом, виставивши одразу двох номінальних нападників – Янузі та Ковпака. Футболісти розпочали дуже інтенсивно: використовували пресинг, швидко рухалися, намагалися одразу бити по воротах. “Ворскла” більше часу володіла м’ячем, а “Металург” свою гру будував на контратаках. На 15-й хвилині комбінація полтавців у виконанні Громова, Ковпака та Янузі мала завершуватися взяттям воріт, але господарям не пощастило. Аналогічна ситуація повторилася через п’ять хвилин. Цього разу головними дійовими особами були Євген Ткачук, Сапай та знову Ковпак. А ось перший же удар у рамку наших воріт на       27-й хвилині виявився результативним. Лазіч і Нельсон розіграли м’яч, і Нельсон відкрив рахунок – 0:1. Перед закінченням тайму, після помилки захисника, віч-на-віч з голкіпером донеччан виходить усе той же Ковпак, але знову нападнику забракло майстерності. Він далеко від себе відпустив м’яч і змарнував майже стовідсотковий шанс зрівняти рахунок. На цьому 45-хвилинка нереалізованих для полтавців моментів закінчилася.
На початку другого тайму арбітр показав другу жовту картку Пердуті й вилучив його з поля, але згодом, після консультації з асистентом, своє рішення відмінив, а “гірчичником” нагородив гравця “Металурга” – за симуляцію. Нервова напруга на полі значно зросла. Буквально за мить червону картку побачив капітан “металургів” Чечер. Наставника гостей також довелося тривалий час заспокоювати. “Ворскла”, яка останнім часом непереконливо діє у більшості, отримала чисельну перевагу. Суперник повністю перебудувався і діяв виключно на контратаках. Господарям же за такого перебігу подій створити щось небезпечне, крім банальних навісів, не вдавалося. Креативності атакам полтавців значно додав вихід на заміну Кривошеєнка. На 74-й хвилині про своє хронічне невезіння знову нагадав Ковпак, якому не вдалося підставити ногу, щоб замкнути небезпечний простріл. Згодом другу жовту й автоматично червону картки отримав Скляр, і кількість гравців обох команд вирівнялася. Як не дивно, але нашим землякам здолати масовану оборону противника тепер стало легше. Після серії затяжних атак Громов вирівнює рахунок – 1:1, хоча у багатьох склалося враження, що зробив це він з положення “поза грою”. Не минуло і двох хвилин, як Артем після прекрасного паса Ковпака точно і невідпорно пробиває по воротах “Металурга” – 2:1. Рефері компенсує п’ять хвилин, і тепер вже гості всією командою поспішають відігратися. Але “ворскляни” таку бажану і першу перемогу в сезоні зберегли. Цікавий, неоднозначний і нервовий поєдинок закінчився на користь полтавців.
На післяматчевій прес-конференції Василь Сачко зазначив, що перемогу команда присвячує своєму колишньому президенту Олегу Бабаєву.
У звітній грі за наших земляків грали: Богуш, Пердута, Є.Ткачук (Січкарук, 89), Чеснаков, Сапай, Скляр, Дедечко, Турсунов, Янузі (Кривошеєнко, 61), Громов, Ковпак.
Результати інших матчів 4-го туру: “Олімпік” – “Шахтар” – 0:5, “Металург” З – “Дніпро” – 0:1, “Чорноморець” – “Зоря” – 0:0, “Металіст” – “Говерла” – 1:0, “Волинь” – “Карпати” – 0:2, “Іллічівець” – “Динамо” – 1:4.
Наступний матч наші футболісти  зіграють у неділю, 31 серпня, у Дніпропетровську з “Дніпром”.
Також визначився суперник “Ворскли” в 1/16 фіналу розіграшу Кубка України. Так, у суботу, 23 серпня, полтавці зустрінуться у Тернополі з місцевою першоліговою командою “Нива”.

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]