- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Стратегія розвитку – очима молоді

Перед Україною відкриваються широкі можливості для отримання значних ресурсів на розвиток і модернізацію. Суттєва їх частина буде спрямована до органів місцевого самоврядування. Крім ефективності управління і прозорості процедур, надзвичайно вагомим елементом є створення стратегій розвитку, які концентрують прагнення влади і територіальних громад та визначають пріоритети розвитку регіону в довгостроковій перспективі. Саме формування стратегії розвитку із врахуванням волі громад – необхідна передумова для отримання міжнародної допомоги. Завданням такого документа є визначення ключових елементів інвестування в інфраструктуру, моніторинг активності регіональної влади у сфері підтримки економічного розвитку і створення робочих місць, підвищення стандартів обслуговування мешканців та виконання ролі координатора співпраці важливих для розвитку області галузей.
Заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Ірина Дудка за участю заступника директора – начальника управління планування та прогнозування соціально-економічного розвитку департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олени Шишкової, фахівців виконавчого апарату обласної ради провели засідання “круглого столу” на тему “Стратегія розвитку Полтавської області до 2020 року очима молоді”. Захід пройшов за сприяння проекту “Молодіжна стратегія розвитку областей Центрально-Східної України”, який реалізує Фундація менеджерських ініціатив (Польща) у партнерській співпраці з Полтавською, Харківською та Дніпропетровською обласними радами.
Метою проекту є розробка юнаками і дівчатами “Молодіжної стратегії розвитку області”, а також організаційне зміцнення потенціалу українських молодіжних рад та парламентів, студентського самоврядування, молодіжних громадських організацій.
15 представників названих структур, які переважно репрезентували вищі навчальні заклади краю, доповідали про власні профільні напрацювання, які планується застосувати при формуванні стратегії розвитку Полтавщини.

Галина КОРОЛЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]