- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Військовозобов’язаним – про мобілізацію

Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини розробив брошуру-пам’ятку для громадян України. У ній роз’яснюються окремі питання щодо проходження військової служби в особливий період, мобілізації, строків і порядку її проведення, проходження служби, звільнення і демобілізації та грошового забезпечення військовослужбовців.
У брошурі-пам’ятці зокрема йдеться, що відповідно до вимог пункту 3 Указу Президента України від 21 липня 2014 року “Про часткову мобілізацію” вона проводяться протягом 45 діб із дня набрання чинності цього Указу. В означений термін проходять призов військовозобов’язаних, у тому числі резервістів, та поставка транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних сил України, Національної гвардії України в обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву. Місцеві органи виконавчої влади за участю органів місцевого самоврядування повинні організувати та забезпечити своєчасне оповіщення і прибуття громадян, які призиваються на військову службу, прибуття техніки на збірні пункти та у військові частини. Указ набрав чинності з 24 липня 2014 року.
Про питання, пов’язані з організацією та ходом часткової мобілізації, а також про те, хто підлягає призову і хто від нього звільняється, про грошове забезпечення та пільги військовослужбовцям, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, та багато іншого можна дізнатися, ознайомившись із роз’ясненнями відповідних указів, постанов, інших документів. Матеріали оприлюднено на офіційному сайті облдержадміністрації за адресою: http://www.adm-pl.gov.ua у розділі новин за 12 серпня 2014 року.

Микола СІЧКАР
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]