- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Табірне свято, велике свято на щирій полтавській землі…”

Останній місяць літа непомітно натякає на закінчення канікул і потребу підготовки до нового навчального року. Проте ще кілька тижнів у запасі є, і їх можна провести з неабиякою користю. Наприклад, відпочити в оздоровчому таборі. Саме так і зробили вихованці міських ДЮСШ Полтави, які приїхали на третю табірну зміну “Барви українського літа” до спортивно-дитячого оздоровчого закладу відпочинку “Олімпійські надії” у селі Соснівка Полтавського району.
20140807-DSC_0718 [1]Розпочалося урочисте відкриття зміни зі святкової лінійки, перший етап якої – складання рапортів. Приймала здачу капітан капітанів табору, срібна призерка чемпіонату Європи, чемпіонату України, кандидат у майстри спорту Олександра Білоус.
– Хочеш мати силу, грацію і пластику, обери для себе художню гімнастику, – залунав девіз команди “Фієста”.
– Без дівчат, як без води, – не туди і не сюди. Якщо хочеш бути клас, то приєднуйся до нас! – проголосила команда “Дівчата”.
Свої девізи представили ще чотири команди – “Пума”, “Динамо”, “Брат за брата” і “Чемпіони”. Гордість і силу, символ історії вічно живий – Державний прапор України – підняли п’ятиразова чемпіонка області, кандидат у майстри спорту Анастасія Буневич і багаторазовий чемпіон краю Павло Бонєв. Усі присутні виконали Державний гімн, а після останнього акорду пролунало дзвінкоголосе гасло: “Слава Україні! Героям слава!”
– Третя оздоровча зміна! Ви – найкращі й найчисельніші. Представляєте відразу 5 видів спорту. Рахуємо: королева спорту – легка атлетика, краса і грація – художня гімнастика, незвичний для дівчат хокей на траві, володарі м’яча – гандбол і баскетбол. Із вами працюють найкращі тренери. Вони допоможуть досягнути нових перемог і підкорити круті вершини, – звернулася до присутніх тренер команди із хокею на траві Людмила Дроцька.
Урочисту лінійку продовжив концерт “Олімпійські надії” мають таланти”. Юні спортсмени демонстрували акробатичні номери, танцювали, виконували пісні. Особливий подарунок для громади підготували тренери, лікарі, вихователі другої зміни, працівники Полтавської спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву № 2, створивши власний “Лісапетний батальйон” і представивши номер під відому в народі композицію “Сама файна”. Водночас вони започаткували традицію щороку, від зміни до зміни, передавати український вінок як символ слави, мужності, героїзму, святості, сонця, перемоги і молодості в ім’я держави, спорту й улюбленого оздоровчого закладу.
– В “Олімпійських надіях” виросло не одне покоління спортсменів Полтавщини. Це єдиний табір в області, де тренування проходять тричі на день. Закінчуються за будь-якої погоди на річці. Вечір – час для низки заходів: змагань із піонерболу, комічних баскетболу, сумо й футболу, ігор тренерів і вихованців. Маємо тут власну валюту – олімпуси. Заробити їх можна, перемігши у змаганні, прикрасивши спортивний майданчик, найкраще прибравши палатку, виконавши важливе доручення. За накопичені олімпуси дозволено провести дискотеку, отримати щось смачненьке, зменшити тренування або купити вподобане на тематичній ярмарці, – розповідає старший вихователь табору Наталія Романова. – Третю, останню цього року, зміну вирішили назвати “Барви українського літа”. Діти, які беруть участь у міжнародних змаганнях чи представляють Батьківщину за кордоном, відчувають важливість і значимість Державного гімну – композиції, що підтримує їхній дух і дарує наснагу. Ми виховуємо патріотизм під час кожного тренування. Назвою зміни підкреслюємо нашу єдність.
– На третій зміні оздоровлюємо 144 дитини. На другу приїздили 133 вихованці ДЮСШ, а на першу – 141. Заклад користується неабиякою популярністю. Незважаючи на нинішню ситуацію в Україні, всі проплати через казначейство надходять вчасно, і ми не відчуваємо браку фінансування, не маємо заборгованості, – розповіла директор СДЗОВ “Олімпійські надії” Тетяна Тодорюк. – Спортсмени – народ особливий, наш заклад об’єднує їх за інтересами.

Анна ВАСЕЦЬКА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [2]