- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Навчальний рік стартуватиме організовано

Ряд важливих питань життя області розглянули учасники чергової апаратної наради у голови обласної державної адміністрації Віктора Бугайчука. Участь в нараді взяв голова обласної ради Петро Ворона. В першу чергу йшлося про підготовку закладів освіти до нового навчального року. Як повідомив директор департаменту освіти й науки облдержадміністрації Сергій Шевчук, в День знань мають гостинно відкрити двері 616 дошкільних та 695 загальноосвітніх навчальних закладів. Якщо мережа останніх залишилася незмінною, то кількість дошкільних закладів збільшилася на 32, а найближчим часом планується відкрити ще сім. Завдяки цьому поліпшуються й показники охоплення малечі усіма формами дошкільної підготовки. Збільшується й контингент вихованців у закладах освіти, зокрема й першокласників, у тому числі й у сільській місцевості.
Поповнилася навчальна база. За кошти бюджету та за рахунок спонсорської допомоги для навчальних кабінетів придбано лабораторно-демонстраційне обладнання, сучасні персональні комп’ютери, інтерактивні комплекси. Мережею Інтернет вже охоплено 97 відсотків міських та 68 відсотків сільських шкіл. Вирішується питання щодо забезпечення рівного доступу дітей із сільської місцевості до якісної освіти шляхом реалізації програми “Шкільний автобус”. З першого вересня буде організоване стовідсоткове підвезення учнів, які цього потребують. Станом на 1 серпня 2014 року забезпеченість учнів 1–11-х класів підручниками, які видаються за кошт Державного бюджету, склала 99,5 відсотка. Продовжується робота з підготовки установ освіти до нового навчального року та осінньо-зимового періоду. Лише місцевими бюджетами на це передбачено майже 25 мільйонів гривень. Найбільше – в Полтаві, Кременчуці, Миргороді, Диканському, Кобеляцькому та Полтавському районах. На капітальні ремонти та реконструкцію закладів обласного підпорядкування передбачено 13,8 мільйона гривень. Йшлося й про проблеми. Особливу увагу керівники області звернули на працевлаштування молодих фахівців, завершення ремонтних робіт, підготовку до нового опалювального сезону в контексті переходу на альтернативне паливо.
Учасники апаратної наради обговорили й стан пожежної ситуації в лісах області. Наразі вона контрольована, зроблено висновки з причин пожежі в Кобеляцькому районі, що дозволило своєчасно відкрити сезон полювання.

Віктор КІКОТЬ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]