- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

На ланах області

У  хліборобів Полтавщини, які успішно завершили збирання ранніх хлібів, битва за урожай триває. За даними департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, станом на 11 серпня на ланах області продовжуються роботи зі збирання круп’яних культур, сої, триває заготівля кормів для громадського тваринництва. Зокрема гречку обмолочено майже на 645 гектарах при середньообласній урожайності 18,5 центнера, водночас у Семенівському районі ця культура дає більше 21 центнера з гектара. Просо зібрано на площі приблизно 470 гектарів, середня урожайність – 29,5 центнера. У Карлівському районі його намолочують по 61,5 центнера з гектара, в Шишацькому – майже по 34, а в Решетилівському – 30 центнерів з гектара. Господарства області також почали збирати сою, середня урожайність якої становить близько 18 центнерів.
Кукурудзи на силос та зелений корм закладено близько 133 тисяч тонн, сінажу – майже 324 тисячі, сіна в господарствах усіх форм власності та індивідуальному секторі заготовлено понад 135 тисяч тонн.
Агроформування Полтавщини готують техніку для збирання пізніх культур, адже, за інформацією фахівців-аграріїв, оскільки погода диктує свої правила, у цьому році раніше, аніж зазвичай, розпочнеться збирання соняшнику та обмолот кукурудзи на зерно.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]