- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Утверджуючи національну свідомість

Підсумки роботи на посаді керівника департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації за перший, найкоротший для посадовця підзвітний період, 100 днів, підбив Олег Пустовгар.
Звіт складався із кількох блоків, по кожному з яких, за словами Олега Пустовгара, департаментом розроблено пріоритетні завдання з урахуванням пропозицій від конструктивного крила Євромайдану. Таким чином, скажімо, у блоці інформаційної сфери, зокрема інформаційної безпеки, є понад 40 пунктів плану, до виконання якого задіяні різні структурні підрозділи ОДА, переважно гуманітарного профілю. Це – масштабні телерадіомарафони; зініційовані в ОКІА “Новини Полтавщини” нові рубрики: “Ні!” російській агресії”, “Геть російських окупантів”, до яких департамент готує матеріали; інші цільові заходи. Чимало зусиль спрямовано на актуалізацію вступу до НАТО, інформаційний супровід діяльності молодіжних патріотичних організацій, матеріали для переселенців із АР Крим та Донбасу. За 100 днів значна кількість інформаційного продукту підготовлена і оприлюднена через радіо і телебачення ОДТРК “Лтава”, на шпальтах обласних і районних газет. На думку Олега Пустовгара, роздержавлення комунальних ЗМІ в умовах воєнної агресії, коли суспільству особливо потрібна правдива інформація про діяльність влади, не на часі. Хоча нині є ряд районних комунальних газет, які не отримують від органів місцевої влади ні копійки.
Детально було проаналізовано також і виконання спланованих завдань у сфері видавничої справи, розвитку громадянського суспільства, заходах щодо утвердження української ідентичності. Досягнуто домовленості з ОДТРК “Лтава” про увічнення у телефільмах 43 персоналій великих українців, серед яких – Іван Стешенко, Кирило Осьмак, Юрій Горліс-Горський.
Олег Пустовгар відповів на численні запитання журналістів.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]