- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

На захист прав переселенців внесено 15 подань

Органами прокуратури Полтавської області приділяється значна увага питанню дотримання прав громадян, які переселились із тимчасово окупованої території АР Крим та зони АТО. Проведені перевірки засвідчили, що органами виконавчої влади та місцевого самоврядування у цілому забезпечено права громадян-переселенців. Зокрема створено штаби та координаційні центри для оперативного надання допомоги. Налагоджено роботу з громадськими організаціями. В області сформовано житловий фонд тимчасового проживання, в тому числі готельного типу, для сімей та одиноких громадян, що переїхали з АР Крим, міста Севастополя, Донецької та Луганської областей.
Водночас виявлено факти неналежної координації роботи. Наприклад, у Котелевському районі не повною мірою забезпечено інформування громадян про їхні права й обов’язки та про допомогу у вирішенні соціально-побутових проблем. Встановлені факти несвоєчасного призначення та виплат громадянам-переселенцям коштів, передбачених Законом України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми». Такі порушення допускалися у Хорольському районі та місті Лубни в частині невиплати протягом тривалого часу допомоги при народженні дитини. Також у Лубнах порушувалися вимоги законодавства при постановці громадян-переселенців на облік в органах державної служби зайнятості.
Окрім вищезгаданих, недоліки мали місце у Великобагачанському, Оржицькому, Гадяцькому, Машівському, Кобеляцькому, Новосанжарському районах. Тож за результатами проведених перевірок органами прокуратури області в органи державної влади та місцевого самоврядування внесено 15 подань, які перебувають на розгляді. Робота в цьому напрямку триває.

Дмитро ТАРАН
Заступник прокурора Полтавської області

Print Friendly, PDF & Email [1]