- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Допоможемо землякам

На буремному Сході зазнав каліцтва 25-річний мешканець Пирятинського району Едуард Сологор, який боронити Вітчизну пішов добровольцем. Після тяжкого поранення харківським медикам довелося ампутувати юнакові ногу.
Щоб не пересуватися на інвалідному візку, як зараз, а самостійно ходити рідними вулицями, юнакові потрібно 400 тисяч гривень. Саме стільки коштують необхідний протез та реабілітація за кордоном. Таких грошей ні у хлопця, ні в його матері немає. Тож вони розраховують на допомогу і підтримку небайдужих людей.
Як повідомив телеканал “1+1” у випуску новин, кошти можна переказати на картку “ПриватБанку” Едуарду Сологору – 5168 7423 2403 7963.
* * *
Двадцятирічний кременчужанин Олександр Коваленко мав повернутися з війська ще 3 квітня. Його служба проходила в Житомирі, у військово-повітряних військах. Однак події на Сході перекреслили усі його плани. Додому він так і не потрапив. Військову частину спішно перевели до Новоград-Волинського. Олександр потрапив до новосформованої механізованої роти, яка відразу ж виїхала на навчання до Миколаєва. У травні він уже перебував у зоні АТО, а саме – в Луганську.  18 травня під час несення служби на блокпосту ворожа куля потрапила йому в голову й застрягла. Тяжко пораненого бійця спочатку доправили до лікарні міста Кремінна Луганської області, а потім перевезли до Харкова, де йому зробили операцію. Однак стан солдата був настільки тяжким, що лікарі відправили його до нейрохірургічної клініки Києва. Там Олександр Коваленко перебуває й нині з кулею, яку українські лікарі, не маючи спеціального обладнання, не можуть видалити. Єдине, чого їм вдалося досягти, – це вивести юнака з коми, проте його стан вкрай важкий.
Біля сина постійно перебуває мама, на вихідні приїздить батько. Їхнім сином опікуються столичні  волонтери. Довідавшись від лікарів, що Олександра Коваленка можна врятувати, взялися активно шукати зарубіжну клініку, яка б могла це зробити. Відповідні запити розіслано до Ізраїлю, Швеції, Чехії. Однак, як тільки прийде позитивна відповідь, родині Коваленків знадобиться чимала сума коштів, якої у них немає. Вони звертаються до усіх небайдужих людей з проханням допомогти Олександрові стати на ноги й знову побачити світ у яскравих барвах. Гроші можна переказати на особистий картковий рахунок батька солдата (Сергій Володимирович Коваленко) у “ПриватБанку”
4149 4978 0775 7267.

Print Friendly, PDF & Email [1]