- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Сформовано окрему автомобільну санітарну роту

Із цим завданням Полтавщина впоралася за кілька днів, і 1 серпня на подвір’ї об’єднаного автогосподарства закладів охорони здоров’я області вишикувалася у два ряди техніка, що вірою і правдою багато років прослужила нашим медичним закладам. Як пояснив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак, згідно з мобілізаційним планом автомобілі санітарної роти мають бути підвищеної прохідності, тому з об’єднаного автогосподарства комунальної власності виділені переважно УАЗи. При потребі буде надано й модерніші. Привернув увагу колоритний автомобіль марки “Мерседес” темно-болотного кольору, з широкими червоними хрестами на боках – неначе з кадрів кінохроніки.
Голова облдержадміністрації Віктор Бугайчук розповів, що загалом для формування матеріально-технічної бази окремої санітарної роти при Полтавському облвійськкоматі потрібно передати 45 автомобілів. Відверто зізнався, що було непросто. Але доводиться, як то кажуть, затягувати паски. Всі автомобілі відремонтовані, пройшли технічні огляди. Для їх комплектування було придбано відповідне спорядження.
– Час важкий, усім треба згуртуватися, твердо знати, що агресія Росії отримає рішучу відсіч, – наголосив Віктор Бугайчук. – Я переконаний, що перемога буде за нами. І східні регіони відстоїмо, і Крим повернемо. Український народ забезпечить свою армію всім необхідним. Солдати захищають нашу свободу і право жити у вільній державі. А ми зробимо все, щоб їх підтримати.
Також Віктор Бугайчук повідомив, що, згідно з наказом Міноборони, полтавський військовий комісар Борис Павлов, за висновками відповідної комісії, антиукраїнських дій не вчиняв. Полковник Павлов приступив до виконання своїх обов’язків.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]