- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Пам’ять, шана, підтримка

Директор департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко зустрілася з членами сімей загиблих на буремному Сході захисників Вітчизни із Кобеляк та Кременчука.
– З обласного бюджету надано грошову допомогу дев’ятьом родинам військовослужбовців, які загинули на Сході України у боротьбі з терористами, – зазначила Людмила Корнієнко. – За дорученням голови облдержадміністрації Віктора Бугайчука органами виконавчої влади та місцевого самоврядування здійснюється соціальний супровід цих сімей.
На Полтавщині діє обласна Комплексна програма соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями та ветеранів війни на 2013–2020 роки, якою передбачено надання матеріальної допомоги потерпілим та членам сімей загиблих (померлих) військовослужбовців (військовозобов’язаних, резервістів), які захищали незалежність, суверенітет, територіальну цілісність України, а також брали участь у антитерористичній операції, та осіб, які були призвані на військову службу під час мобілізації на особливий період і загинули при виконанні службових обов’язків. Кожній такій родині було виплачено по 25 тисяч гривень. Спілкуючись із родичами загиблих, Людмила Корнієнко роз’яснила положення чинного законодавства щодо соціального захисту, запропонувала підтримувати зв’язок у подальшому для вирішення інших нагальних питань.

Петро ГЛАДЧЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]