- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Всюдиходи для армії

Кременчуцький автомобільний завод із початку поточного року продовжує послідовно нарощувати обсяги виробництва і продажів. Зокрема у червні на головному конвеєрі заводу виготовлено 102 автомобілі, що на 7,4 відсотка більше, ніж було вироблено в травні. Відбувається незначне пожвавлення внутрішнього ринку. Показовими є і результати роботи КрАЗу в другому кварталі й у першому півріччі 2014 року. Зокрема, за підсумками роботи у другому кварталі, було вироблено 287 автомобілів, що на 36 відсотків більше аналогічного показника минулого року. З початку року випуск автомобілів “КрАЗ” склав 479 одиниць, що практично на 50 відсотків більше, ніж у першому півріччі минулого року. Більш ніж у два рази зросли й продажі. Всього споживачам з початку року відвантажено 430 автомобілів.
Значне зростання демонструє ПАТ “АвтоКрАЗ” і за іншими напрямами своєї діяльності – з виробництва запасних частин та продукції ливарного виробництва. Значно активізувалося й виробництво автомобілів спеціального призначення. За твердженням фахівців, армійські вантажівки “КрАЗ” відповідають усім вимогам, які пред’являються й до солдатів: сильні, витривалі, надійні та невибагливі. Тож завжди в основі інтересу до автомобілів з боку військових були високі технічні та експлуатаційні характеристики українських всюдиходів. Сьогодні Куга -4 [1]ПАТ “АвтоКрАЗ” випускає автомобілі спеціального призначення різних модифікацій.
ПАТ “АвтоКрАЗ” тісно співпрацює з Міністерством оборони України щодо постачання техніки для потреб української армії. Національна гвардія вже отримала перші вантажівки “КрАЗ-5233” “Спецназ”. На заводі вже виготовлені нові моделі броньованих автомобілів для української армії – “Спартан” і “Куга”, оснащені за новітніми оборонними технологіями. “Куга” призначений для ведення бою в місті, “Спартан” – автомобіль-всюдихід з потужною зброєю. Такі машини – маневрені та легкі у керуванні, тому будуть незамінними для українських військових. Генеральний директор ПАТ “АвтоКрАЗ” Роман Черняк зазначає, що найближчими днями техніку відправлять у зону АТО, а вже наступного місяця підприємство планує розпочати серійні поставки таких автомобілів Збройним силам України. Трудовий колектив підприємства готовий до виконання усіх поставлених задач.
Має АвтоКрАЗ і міжнародні досягнення. Чергового успіху досяг броньований автомобіль KrAZ-MPV Shrek One на найбільшій в Європі виставці озброєння та оборонних технологій сухопутних військ DVD-2014 (Defence Vehicle Dynamics), яка відбулася на полігоні Мільбрука (Велика Британія) 25–26 червня. Виставка залучила понад 3000 відвідувачів, усі вони – потенційні покупці, експлуатаційники, військові фахівці. Згаданий бронеавтомобіль був представлений в динаміці, на тестових треках полігона. Машина демонструвала високі тактико-технічні показники. Навіть розмоклі у другий день виставки після дощу природні дороги полігона не вплинули на результати показових заїздів броньовика. Цей бронеавтомобіль створений у партнерстві ПАТ “АвтоКрАЗ” з компанією Streit Group – лідером у виробництві бронетехніки. За підсумками виставки досягнуто ряд перспективних домовленостей. Певно, українській армії такі всюдиходи вкрай необхідні.
***
Коли матеріал було підготовлено до друку, стало відомо, що Президент України Петро Порошенко відвідав першу оперативну бригаду Нацгвардії у навчальному центрі Нові Петрівці поблизу Києва. Як інформує прес-служба Глави Держави, Петро Порошенко ознайомився із сучасними зразками озброєння та військової техніки, які будуть відправлені до зони проведення АТО. Це – танки, БТРи, новітні броньовані машини українського виробництва, здатні виконувати завдання, поставлені нашим військам. Щодо останніх, то якраз йдеться про новенькі когуари КрАЗу “Куга”. Як згодом повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, вони вже є на озброєнні Національної гвардії й допомагають бійцям звільняти рідну землю від терористів.
a“КрАЗи” – надійна техніка для захисників Батьківщини.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [2]