- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Видобувна галузь і територіальні громади

Продовжується послідовна робота щодо законодавчого врегулювання компенсації територіальним громадам Полтавщини наслідків діяльності роботи підприємств нафтогазодобувної галузі. Рішенням двадцять третьої сесії обласної ради шостого скликання в черговий раз прийнято Звернення до Кабінету Міністрів України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування 10 відсотків від загального обсягу плати за користування надрами за видобуті нафту, газ і газовий конденсат до бюджетів розвитку регіонів, на території яких знаходяться виробничі потужності з видобутку вуглеводнів.
Голова Полтавської обласної ради Петро Ворона звернувся до голів обласних рад тих областей України, на території яких здійснюється видобуток вуглеводневої сировини, з пропозицією взяти участь у широкому обговоренні проблеми та підтримати запропоновані ініціативи.
Отримано відповіді від керівників Харківської, Сумської, Чернігівської та Одеської обласних рад, які підтримують пропозиції полтавців і підтверджують необхідність законодавчого врегулювання цих питань.
Додаткові кошти дозволять збільшити фінансові ресурси територій, щоб вчасно усувати негативний вплив видобувної галузі на екологію та соціальну інфраструктуру регіонів, зміцнювати базу для соціально-економічного розвитку.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email [1]