- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Сто віршів про Небесну Сотню

Поетеса і вчителька із Новосанжарського району Ганна Демиденко видала дві поетичні збірки – “Калинова сопілка” та “Три сонця”, але ще більше в неї неопублікованих віршів. Ганна відгукується поетичними рядками на всі буремні й трагічні події, які мали місце в історії. А останнім часом Ганна Демиденко написала сто віршів про Небесну Сотню. Жінці-матері з полтавського села болить доля України, вона страждає за кожного загиблого в наш нібито мирний час.
– “Перша жертва Майдану” – цей вірш я присвятила Сергієві Нігояну, – розповіла Ганна Демиденко. – Мене надзвичайно хвилює не тільки Майдан, сьогодення, а й тема матері. Материнська любов особлива…
Написала поетеса з Писарівки і про травневу трагедію в Одесі. Людина, яка творить, не може бути байдужою до того, що відбувається в державі, бо душа болить, а біль виплескується у віршах, зізнається вона. І сподівається, що прийде час, коли вона зможе видати свої нові книги.
Ганна Демиденко народилася на Чернігівщині, восьмий клас закінчила на Полтавщині й вступила в Лохвицьке педагогічне училище. Після закінчення училища її направили на роботу в Новосанжарський район. Спочатку вона вела в Писарівській школі початкові класи, потім закінчила філологічний факультет Полтавського державного педагогічного інституту (зараз – національний університет) імені В. Г. Короленка і стала викладати російську мову та літературу, а зараз викладає зарубіжну літературу в Писарівській загальноосвітній школі І–ІІ ступенів. Тут, у Писарівці, вийшла заміж, торує життєву стежку разом із чоловіком Василем Миколайовичем, їхній син Руслан уже дорослий.
Учителька з полтавського села Писарівки Ганна Демиденко від усієї душі бажає, щоб життя всіх українців було мирним і щасливим. Адже найцінніше, що може бути, – це мир. Сьогодні ми це зрозуміли не на словах!..

Наталія ЖОВНІР
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]