- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Підростає юна “Гвардія”

Заняття й проживання в польових умовах, спілкування й відпочинок на свіжому повітрі – все це та багато іншого отримають вихованці полтавського “Клубу юних десантників “Гвардія” у військово-спортивному таборі. Цьогорічна зміна – п’ята за рахунком.
Спочатку в таборі перебуватиме наймолодша команда клубу – 13 юних гвардійців. У польових умовах вони відпрацьовуватимуть прийоми рукопашного бою, навчатимуться орієнтуванню на місцевості, десантній підготовці.
Найменших десантників змінять у таборі старші. У програмі їхнього польового навчання – відпрацювання стрибків із парашутом.
– З цією метою їхатимемо в Дніпропетровськ. А незабаром зустрічатимемо юних десантників із Києва – вихованців трьох клубів, – повідомив директор молодіжної громадської організації “Клуб юних десантників “Гвардія” В’ячеслав Курган.
Департамент інфраструктури та туризму ОДА посприяв у отриманні клубом старого гелікоптера МІ-2. Він довго простояв без діла на летовищі аеропорту, а тепер буде тренажером для юних десантників. Гелікоптер встановлять на висоті 3 метри, й вихованці зможуть вивчати нові тактичні завдання.
Найбільше вертоліт сподобався, звичайно ж, наймолодшим гвардійцям. До речі, серед вихованців клубу є й дівчата. Їх, окрім всього, навчають надавати першу медичну допомогу. Загалом же в “Клубі юних десантників “Гвардія” нині виховуються 120 юнаків та дівчат.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
Олег ЖУРАВЛЬОВ (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]