- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Опішняни вшанували пам’ять земляка

У  селищі Опішня Зіньківського району відбувся обласний спортивний турнір, присвячений пам’яті воїна-інтернаціоналіста Олександра Губаря. Захід організували Зіньківська райдержадміністрація, обласна спілка ветеранів Афганістану, Опішнянська селищна рада, селищна спілка ветеранів Афганістану та територіальний центр обслуговування пенсіонерів. На урочистості прибули депутат обласної ради, голова обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Юрій Цомартов, члени правління обласної спілки Михайло Кудряшов, Володимир Шкарін, керівники і члени районних та міських організацій спілки, представники районної влади, громадськість.
Перед початком змагань учасники заходу відкрили меморіальну дошку Олександру Губарю. Опішняни та гості селища поклали квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам та на могилу Олександра. Вони вшанували пам’ять загиблого афганця, якому не виповнилося й 20 років, та його батьків, які поховані неподалік.
А згодом розпочалися власне спортивні змагання. У футбольних турнірах взяли участь команди “Ворскла” з Опішні, “Колос” з Шелестового Харківської області та “Газовик” з Диканьки. Перемогу здобула харківська команда, диканчани посіли друге місце, опішнянські футболісти – третє. На волейбольному майданчику перемогу здобула команда з Диканьки, друге місце – у спортсменів із Котельви, третє – в опішнян.
Для учасників спортивного турніру було проведено екскурсію Національним музеєм-заповідником українського гончарства, вони причастилися цілющою водою з криниці святого Пантелеймона. В актовій залі Опішнянської селищної ради відбулося засідання правління обласної спілки ветеранів Афганістану, де йшлося про ряд важливих питань сьогодення, зокрема обговорювалися шляхи підтримки українських воїнів, які борються із терористами на буремному Сході держави.

Ірина ГАРМАШ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]