- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

ЄВРОавтобус на вулицях %st_name=yevroavtobus-na-vulytsyah-poltavy

Нещодавно до Полтави завітав незвичайний автобус, прикрашений прапорами країн – членів ЄС. Перед цим він побував у Кіровограді, Черкасах та Кривому Розі Дніпропетровської області. Як зазначила координатор заходу Ольга Сушицька, таким чином проводиться інформаційно-просвітницька акція “ЄВРОавтобус: об’єднаймо Україну”, складова кампанії “Будуймо Європу в Україні”.
Під відкритим небом кілька годин працювала вулична бібліотека, де можна було взяти книги європейських та українських класиків. Деякі твори, зокрема повісті Джека Лондона, пропонувалися мовою оригіналу. Для бажаючих проводився майстер-клас зі створення зразків української символіки із підручних матеріалів. Також була відкрита фотовиставка, в рамках якої представили світлини живописних куточків країн ЄС та України. Для найменших учасників працювала пазл-зона “Склади Європу”. Полтавці активно брали участь у вікторинах, де кожен переможець отримував філіжанку смачної кави. А на закінчення акції пролунав гімн Євросоюзу.
Організатор акції – Представництво ЄС в Україні – таким чином прагне повідомити громадянам якомога більше цікавих фактів про Європу та євроінтеграцію. У Полтаві такий захід допомогли підготувати учасники “Євроклубу”, зокрема учні полтавської школи №28.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]