- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Військові конфлікти – горе для людей і націй

У рамках інформаційно-просвітницького проекту “Єдина країна” відбулася прес-конференція голови обласної регіональної організації “Конгрес азербайджанців України” Тельмана Зейнал-огли Махмудова. Він повідомив про культурно-просвітницьку роботу, яку очолювана ним громадська організація проводить для популяризації самобутньої азербайджанської культури, допомагає землякам у працевлаштуванні. Зокрема Тельман Махмудов розповів:
– Я живу в Полтаві вже близько 40 років. Тут в армії служив, тут здобув вищу освіту, тут одружився. Й за ці роки жодного разу не відчув переслідувань чи утисків за національною приналежністю. Навпаки, відчуваю повагу до себе з боку українців. Навіть на Батьківщині я не відчував такого чуйного ставлення до себе, як тут, у Полтаві. Тож можу сказати з упевненістю: утиски за мовною чи етнічною ознаками – вигадка.
Події на Сході Української держави, спровоковані прихованою агресією північного сусіда, Тельман Махмудов назвав справжнім горем і зазначив, що його відчувають не лише українці, а й представники інших національностей, котрі мешкають в Україні:
– Серед нас є ті, хто був змушений залишити рідну країну через Карабаський конфлікт. Вони знають, як то бути біженцями. Тому ми, азербайджанці, стараємося допомагати людям, які втікають від війни, хто чим може.
Він розповів, що в Полтаву як біженці приїхали діти, які вдома, в Донецьку, займалися гімнастикою. Їх взяли до себе родини, чиї діти теж займаються цим видом спорту. Гостинні полтавці подбали про облаштування побуту сімей біженців, домовилися про безкоштовне відвідання ними басейну. Юні гімнасти також мають можливість продовжувати тренування. Допомога організована на базі ЗОШ №25 Полтави. Учні й учителі іншої школи – ЗОШ №18 – на добровільних засадах збирають продукти харчування для постраждалих у військовому конфлікті в східних областях України. Всі ці гуманітарні проекти активно підтримують полтавські азербайджанці.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]